Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ύψιστη τιμή για την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, η εκπροσώπηση των παροικιακών σωματείων, στη συνάντηση με την ΠτΔ

Ανθρώπινη, προσιτή, με ισχυρή προσωπικότητα, που εμπνέει απεριόριστη εμπιστοσύνη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στη Ρόδο, τίμησε με συνάντηση τα παροικιακά σωματεία, που εκπροσωπήθηκαν από την Πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα. Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του ξενοδοχείου Meditteranean.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήρθε στη Ρόδο, προσκεκλημένη του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, όπου παρέστη στις συμβολικές εκδηλώσεις της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Η ίδια, έδειξε έκπληξη για το μεγάλο αριθμό των Καλυμνίων και γενικά όλων των παροικιών που βρίσκονται στη Ρόδο και με εκφράσεις αγάπης για τα νησιά, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Ένωσης

Καλυμνίων και του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη για επίσκεψη στην Κάλυμνο, όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες. Την ίδια πρόσκληση για επίσκεψη στα νησιά τους, απευθύνουν όλοι οι Πρόεδροι της παροικίας.

Το βιβλίο με το έργο του Σκεύου Ζερβού, πρωτοστάτη της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου – αφού ως γνωστόν, ήταν στο πλευρό του Ελευθέριου Βενιζέλου στην υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών- πρωτοπόρου γιατρού, ερευνητή, πολιτικού, συγγραφέα και Εθνικού Ευεργέτη, που εκδόθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, παρέδωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε ένδειξη τιμής για την επίσκεψή της στα Δωδεκάνησα, αυτή την τόσο σημαντική επετειακή ημέρα.

Επίσης, εικόνα του Εν Καλύμνω Αγίου Σάββα – έμβλημα του παροικιακού συλλόγου – θυμαρίσιο μέλι και σφουγγάρι αλιευμένο από Καλύμνιο δύτη, προσφορά ενός από τους μεγαλύτερους σπογγεμπόρους του κόσμου και από τους τελευταίους εναπομείναντες στο νησί των σφουγγαράδων, του κ. Εμμανουήλ Στ. Κουτούζη καθώς και παραδοσιακή σουμάδα, εκ μέρους της Προέδρου της Νισυριακής παροικίας Σοφίας Δημητριάδη, η οποία υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην είσοδο της Περιφέρειας με την παραδοσιακή φορεσιά και της παρέδωσε την ανθοδέσμη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που προηγουμένως ξεναγήθηκε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και το Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη σε αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας περιοχές και ιδιαίτερα στη Μεσαιωνική Πόλη, δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, ευρισκόμενη αυτή την ημερομηνία στα ακριτικά νησιά με την ένδοξη ιστορία αγώνων στο βάθος του χρόνου, που μετά από τόσους αιώνες υποδούλωσης, ενσωματώθηκαν με την ελεύθερη Ελλάδα.

Πρόσωπο που συνδυάζει την έντονη προσωπικότητα με την απλή, ανθρώπινη ευαισθησία, η γυναίκα – σύμβολο της Ελληνικής Δημοκρατίας βρέθηκε εδώ, στον τόπο όπου οι κάτοικοι γνωρίζουν από αγώνες για το ύψιστο αγαθό: την ελευθερία.

Η παρουσία του ύψιστου θεσμού της χώρας και της Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα τη συγκεκριμένη επετειακή ημέρα, συγκίνησε τους νησιώτες, που ξέρουν να σέβονται τα ιδανικά και τους θεσμούς. Η ισχυρή και ταυτόχρονα απλή προσωπικότητα της Προέδρου της

Δημοκρατίας, γίνεται αμέσως αντιληπτή. Η συγκίνηση όσων τη συνάντησαν τις ημέρες αυτές ήταν εμφανής, με τη σκέψη ότι η ίδια, βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνιση για μια ασφαλή Ελλάδα, μακριά από πολέμους και διαμάχες, αφού θεσμικά και ουσιαστικά, αποτελεί το σύμβολο της Δημοκρατίας, κρατώντας υψηλά τα ιδεώδη της χώρας μας και την ασφάλεια των κατοίκων.

Εκ μέρους και της Προέδρου του Νισυριακού Συλλόγου Σοφίας Δημητριάδη, θεωρούμε χρέος να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας Νίκο Κωνσταντινίδη, που μας εμπιστεύθηκε την εκπροσώπηση των παροικιακών σωματείων Ρόδου στη συνάντηση και την υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Επίσης, να ευχαριστήσουμε τον συντονιστή της προσπάθειας και σύνδεσμο των σωματείων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Νικήτα Κατσουράκη, που απέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, αλλάζοντας κατ΄ ανάγκη τις συνθήκες της παρουσίας της δωδεκανησιακής παροικίας στη Ρόδο στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες διαμορφώθηκαν αρκετές φορές, λόγω της ιδιομορφίας της εποχής.

Για την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου

Η Πρόεδρος

Μαρία Βάλλα

#pressgreeceΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ