ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Περιμένουμε σοβαρά βήματα από ΝΑΤΟ, ΕΕ και G7 – Δεν είναι μόνο πόλεμος κατά της Ουκρανίας

 

Τη στήριξη των Δυτικών, ενόψει των Συνόδων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, ζήτησε για ακόμα μια φορά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο μήνυμα του που αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε επίσης τους πολίτες όλων των χωρών σε διαδηλώσεις, καθώς σήμερα (24 Μαρτίου) συμπληρώνεται ένας μήνας από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του

«Όλοι πρέπει να σταματήσουμε τη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους ενεργούν υπέρ της Ουκρανίας. Υπέρ της ελευθερίας. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Ο τρόμος κατά των φιλήσυχων ανθρώπων συνεχίζεται. Πέρασε ήδη ένας μήνας! Έχει περάσει τόσος καιρός! Αυτό μου ραγίζει την καρδιά, όλους τους Ουκρανούς και κάθε ελεύθερο άνθρωπο στη γη» ανέφερε στο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Και πρόσθεσε: «Σας ζητώ να σταθείτε ενάντια στον πόλεμο ξεκινώντας από τις 24 Μαρτίου, ακριβώς ένα μήνα μετά τη ρωσική εισβολή. Από σήμερα και μετά, δείξτε τη θέση σας, ελάτε από τα γραφεία σας, τα σπίτια σας, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά σας, ελάτε στο όνομα της ειρήνης, ελάτε με ουκρανικά σύμβολα για να υποστηρίξετε την Ουκρανία», παρακάλεσε ο Ζελένσκι και προέτρεψε τον κόσμο να ενωθεί ενάντια στη ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι «ο πόλεμος της Ρωσίας δεν είναι μόνο ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας, αλλά το νόημά του είναι πολύ ευρύτερο».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απευθύνθηκε επίσης στους πολίτες της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος, όπως και η προπαγάνδα της Μόσχας, χρηματοδοτείται από τους φόρους τους, ενώ κάλεσε τους πολίτες να «σώσουν τους γιους τους από τον πόλεμο».

Ο Βολοντιμίρ  Ζελένσκι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι λαοί της Δύσης θα δείξουν υποστήριξη κατά τη διάρκεια των συνόδων κορυφής στις Βρυξέλλες. «Περιμένουμε σοβαρά βήματα. Από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την G7. Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη αρχίσει να ασκούν πίεση στα συμφέροντά τους», είπε ο πρόεδρος και υπενθύμισε ότι η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη αεροπλάνα και αντιπυραυλικά όπλα από τους συμμάχους της» είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Ζητήσαμε να κλείσουμε τους ουρανούς μας. Και ζητήσαμε η βοήθεια του ΝΑΤΟ να είναι αποτελεσματική και απεριόριστη για την Ουκρανία. Οποιαδήποτε υποστήριξη με όπλα χρειαζόμαστε. Ζητήσαμε από τη Συμμαχία να δηλώσει ότι θα βοηθήσει πλήρως την Ουκρανία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, να καθαρίσει το έδαφός μας από τους εισβολείς και να αποκαταστήσει την ειρήνη στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ