ΔΙΑΦΟΡΑ

Ζευγάρι βρήκε 1 εκατομμύριο στον δρόμο και τα παρέδωσε στην αστυνομία

 

Το να είναι κανείς έντιμος σημαίνει να είναι φιλαλήθης και να μην κάνει απάτες. Η εντιμότητα απαιτεί οι δοσοληψίες σου να είναι καθαρές—να μην εξαπατάς ούτε να παραπλανάς τον άλλο, αλλά να είσαι τίμιος και ευθύς. Ο έντιμος άνθρωπος είναι άτομο ακεραιότητας. Δεν θα ξεγελάσει ποτέ τον συνάνθρωπό του, επειδή είναι πάντοτε αξιόπιστος.

Η εντιμότητα συντελεί στο να έχουμε μια καθαρή συνείδηση, που είναι βασική για να μπορούμε ‘να λατρεύουμε τον ζωντανό Θεό’ με αποδεκτό τρόπο. Δίνει ειρήνη διάνοιας, που οδηγεί σε ατάραχο ύπνο τη νύχτα.

Η ιστορία που αποδεικνύει  την ιστορία της εντιμότητας

Μία οικογένεια χτύπησε με το αυτοκίνητό της ένα σάκο που αποδείχθηκε ότι είχε αρκετά χρήματα.

Βραβείο τιμιότητας διεκδικεί μία οικογένεια στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Βιρτζίνια, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία 1 εκατομμύριο δολάρια.

Το περιστατικό συνέβη στις 16 Μαΐου όταν η Emily Schantz και η οικογένειά της είχαν βγει βόλτα με το αυτοκίνητο και είδαν έναν μεγάλο σάκο στην μέση της Broad Street.

Αυτό που σκέφτηκαν είναι πως πρόκειται για σκουπίδια που είχαν πέσει από κάποιον και τον πήραν, όπως και έναν ακόμα που ήταν πιο κάτω, για να πάνε να τον πετάξουν.

Στην πορεία όμως διαπίστωσαν πως οδηγούσαν έχοντας πίσω στο αυτοκίνητό τους, περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια.

Μόλις κατάλαβαν τι είχαν βρει, αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές που έφτασαν στο σημείο και παρέλαβαν τους σάκους που μάλλον ήταν από κάποιο ταχυδρομείο και προορίζονταν για την τράπεζα.

Τι είπε ο εκπρόσωπος τύπου για την πράξη εντιμότητας του ζευγαριού

Όταν ο εκπρόσωπος του τοπικού γραφείου του σερίφη, επισκέφτηκε την οικογένεια, θέλοντας να την ευχαριστήσει για την πράξη της αυτή. «Είναι εκπληκτικό να είναι κάποιος τόσο ειλικρινής που να δίνει σχεδόν ένα εκατομμύριο», είπε ο Scott Moser, ενώ από την πλευρά της, η Emily Schantz δήλωσε: «Κάναμε το καλό και τα επιστρέψαμε. Δεν μας άνηκαν».

«Κάναμε το καλό και τα επιστρέψαμε. Δεν μας άνηκαν»

true.gr



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ