ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

100 ιστιοπλοϊκά από το Bodrum στη Λέρο για τον διεθνή αγώνα “Bodrum Cup” τον Οκτώβρη

100 ιστιοπλοϊκά σκάφη και 1.500 περίπου επισκέπτες αναμένονται στη Λέρο στις 20 Οκτωβρίου για τον αγώνα Bodrum Cup που διεξάγεται κάθε χρόνο και έχει γίνει θεσμός στο νησί, όπως δήλωσε στον Real Voice και τον Τέρη Χατζηιωάννου ο Δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας.

Όπως ανέφερε, ο Δήμαρχος το διήμερο που θα παραμείνουν στο νησί οι χιλιάδες επισκέπτες σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση, θα είναι μία τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία και την αγορά στο τέλος της τουριστικής σεζόν, η οποία συνεχίζει να κινείται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς αφίξεων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ”

Ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας αναφέρθηκε και στους δύο σημαντικούς αγώνες που θα διεξαχθούν σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και στις εκδηλώσεις εορτασμού που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, από την βύθιση του ένδοξου Αντιτορπιλικού του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ», και θα πραγματοποιηθούν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος.

Φέτος συμπληρώνονται 79 χρόνια από την βύθισή του. Το αντιτορπιλικό “Βασίλισσα Όλγα” ήταν ένα από τα ενδοξότερα πλοία του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού και ακόμη το πιο επιτυχημένο ελληνικό πολεμικό πλοίο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και την απώλειά του το 1943. Κατασκευάσθηκε στα αγγλικά ναυπηγεία Yarrow & Co Ltd της Γλασκώβης μεταξύ 1936-38, αλλά εξοπλίστηκε με γερμανικά πυροβόλα. Το όνομά του προέρχεται από τη Βασίλισσα Όλγα της Ελλάδας. Μαζί με το ιδίου τύπου πλοίο Βασιλεύς Γεώργιος ήταν τα πλέον σύγχρονα και αξιόμαχα πολεμικά πλοία της Ελλάδας κατά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ