ΔΙΑΦΟΡΑ

Το νοστιμότερο χούμους με πιπεριά φλωρίνης που έχετε φάει!

 

Το χούμους είναι αγαπημένο ντιπ πολλών, καθώς τα ρεβίθια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Το ταχίνι, το οποίο χαρακτηρίζει το κλασικό χούμους, συγκαταλέγεται στα καλά λιπαρά και είναι πλούσιο σε αμινοξέα. Αυτή η συνταγή, ξεφεύγει από το παραδοσιακό με την προσθήκη της ψητής πιπεριάς Φλωρίνης. Το λες και χούμους with a twist!

Υλικά για το χούμους με πιπεριά Φλωρίνης

  • 100γρ ρεβίθια
  • 180γρ πιπεριά Φλωρίνης (ζυγισμένη ψημένη, χωρίς φλούδα και σπόρους)
  • 20γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 50γρ ταχίνι
  • 20γρ χυμός λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς τη φύτρα)
  • 1/2 κ.γλ γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

Πώς θα φτιάξουμε το χούμους με πιπεριά Φλωρίνης

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε μέχρι να είναι μαλακά και τα σουρώνουμε.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε την πιπεριά Φλωρίνης για 30 λεπτά, αφού την έχουμε αλείψει ελαφρώς με ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους.
  • Σε ένα δυνατό  blender, προσθέτουμε τα ρεβίθια, την πιπεριά Φλωρίνης, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού με το ξύσμα, το σκόρδο, την πάπρικα και το αλάτι. Ομογενοποιούμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και να τα ομογενοποιήσουμε με ένα ραβδομπλέντερ.
  • Το χούμους, διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο, του οποίου το καπάκι να κλείνει αεροστεγώς.

 

 

 

diatrofi.gr



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ