ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Παπαθεοδώρου: 6 χρόνια, 234 IP και 301 αρχεία παιδικής πορνογραφίας

 

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου που βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας. Ο συγγραφέας κατηγορείται ότι για 6 χρόνια συγκέντρωνε πορνογραφικό υλικό μέσα από 234 διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 301 αρχεία.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου έχει ισχυριστεί πως συγκέντρωνε το υλικό για να γράψει το επόμενο βιβλίο του, λόγια που δεν έπεισαν τις Αρχές και διατάχθηκε η κράτησή του στις φυλακές Τρίπολης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπαμ, ο συγγραφέας από τις 18 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 ήταν ενεργό μέλος σε συγκεκριμένο δίκτυο που επιτρέπει την αποθήκευση των αρχείων σε έναν επιμέρους υπολογιστή και εν συνεχεία την απευθείας ανταλλαγή τους μεταξύ των χρηστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου φέρεται να είναι ένας από τους 8 σημαντικότερους παραλήπτες παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα.

Στην προσπάθειά του να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα να μην τον προφυλακίσουν, ο συγγραφέας φέρεται να επικαλέστηκε μέχρι και υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη. Μεταξύ άλλων αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα: «Θεωρείται από τους κριτικούς ως ο κορυφαίος συγγραφέας στην Ελλάδα στην εφηβική λογοτεχνία καθώς με άμεσο, απτό, γλαφυρό λόγο, “τολμηρό” λεξιλόγιο και “σκληρό” ρεαλισμό κατορθώνει να γίνεται προσιτός και κατανοητός στους αναγνώστες όσο και να αποτυπώνει κοινωνικά μηνύματα μέσω των μυθιστορημάτων του. Πολλές φορές μάλιστα έχει θεωρηθεί ως “προφητικός” συγγραφέας αφού τα θέματα που περιγράφει στα βιβλία του έχουν στη συνέχεια συγκλονίσει την κοινή γνώμη (πχ υπόθεση Χρυσής Αυγής, υπόθεση Τοπαλούδη, υπόθεση Γιακουμάκη)».

Τρεις ημέρες μετά την προφυλάκισή του, στις 21 Οκτωβρίου, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, τέθηκε υποψήφιος για το βραβείο Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν ο νικητής του οποίου παίρνει το ποσό 360.000 ευρώ. Μετά τη σύλληψή του η Ελληνική Εταιρεία Συγγραφέων που τον είχε προτείνει ανακοίνωσε πως αναστέλλει την υποψηφιότητά του έως ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

reader.gr



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ