ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απέραντο ταχυφαγείο κινδυνεύει να γίνει η Μεσαιωνική Πόλη

 

Βροχή οι αλλαγές χρήσεων σε καταστήματα της περιοχής από το 2021

Ραγδαίες θα είναι οι επιπτώσεις που θα έχει  για την Μεσαιωνική Πόλη η κρίση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Οι αλλαγές θα είναι ορατές από το 2021.

Δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες που προβληματίζονται για την έκβαση της φετινής τουριστικής σεζόν που θα ξεκινήσει μεν στις 15 Ιουνίου αλλά η έκβαση της δεν είναι βέβαιη.

Κάποιοι σκέπτονται να μην λειτουργήσουν αν υπάρξουν αντίστοιχα και ξενοδοχεία που θα είναι κλειστά.

Άλλοι προβληματίζονται με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και θεωρούν πως δεν είναι επαρκή.

Το βέβαιο είναι πως αρκετά καταστήματα στην Μεσαιωνική Πόλη θα αλλάξουν χρήση. Πολλές αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις θα πάψουν να λειτουργούν και τη θέση τους θα πάρουν καταστήματα εστίασης. Παρασκευής δηλαδή γρήγορου φαγητού και  καφετέριες .

Ήδη μεγάλες εταιρείες έχουν αρχίσει να στρέφουν σε αυτό τον τομέα το ενδιαφέρον τους και άρχισαν ήδη να κλείνουν συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες  ακινήτων στη συγκεκριμένη  περιοχή.

Αυτό  όμως δημιουργεί τον κίνδυνο να χάσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα η Μεσαιωνική Πόλη.

Δεν είναι ότι καλύτερο ένα μνημείο ζωντανό  να μετατραπεί σε ένα απέραντο ταχυφαγείο.

Όλα αυτά προβληματίζουν πολύ   και τη διοίκηση του Σωματείου Επιχειρηματιών Επαγγελματιών της  Μεσαιωνικής Πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιχειρηματίες εδώ και καιρό ζητούν στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία από την κυβέρνηση για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τον επαναπροσδιορισμό τους.

Ως τουριστικές επιχειρήσεις έχει προταθεί να ορίζονται οι εποχιακές επιχειρήσεις που εδράζονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως τουριστικοί τόποι, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, όπως ορίζονται στο ΠΔ 664/77, προκειμένου να περιληφθούν όλες ανεξαιρέτως και να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας.



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ