ΔΙΑΦΟΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έτοιμος για νέες περιπέτειες ο σκύλος διασώστης – Δείτε τα πλάνα με τον «Αce»

 

Με τον σκύλο – διασώστη «Ace» ενισχύεται η εθελοντική διασωστική ομάδα «Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού» (Ο.Φ.Κ.Α.Θ) καθώς αποτελεί πλέον και επίσημα μέλος της. Πρόκειται για ένα Border Coliie, τεσσάρων χρονών, πιστοποιημένο από τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (International Rescue Committee) που συμμετέχει και βοηθά την ομάδα στις έρευνες αγνοουμένων ατόμων.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ, Χρήστος Ράμος εξήγησε στο ThessToday.gr ότι έχει περάσει την βασική εκπαίδευση τεσσάρων μηνών στη Σλοβενία για την έρευνα και διάσωση ατόμων που αγνοούνται. «Βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Ελλάδα και είναι ένας έμπειρος σκύλος με ειδικότητα στη διάσωση ατόμων. Τόσο η εκπαιδεύτριά του, Μαρία Αρμανίδου όσο και ο ”Ace” είναι επίσημα μέλη της ομάδας μας».

Ο νέος σκύλος – διασώστης ανέλαβε άμεσα δράση καθώς συμμετείχε στη πρώτη του έρευνα για την 80χρονη γυναίκα που αγνοούνταν στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής. Όπως δηλώνει ο κ. Ράμος «με τη βοήθεια του ”Ace” καταφέραμε μέσα σε λίγες ώρες να εντοπίσουμε τη γυναίκα. Ερεύνησε και απέκλεισε μεγάλη περιοχή έτσι ώστε να έρθουμε πιο γρήγορα στο ευχάριστο θεμιτό αποτέλεσμα. Έψαχνε όλη μέρα με κάποια διαλείμματα να ξεκουραστεί. Ξεκινήσαμε 11 το πρωί και 6 το απόγευμα εντοπίσαμε τη γυναίκα σε δύσβατη περιοχή».

newsit



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ