ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α. Αποστολίδης: “Εποικοδομητική η επίσκεψη Τσίπρα στη Ρόδο”

 

Συνέντευξη Τύπου στον απόηχο της επισκέψεως του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ρόδο, κ. Αλέξη Τσίπρα, παραχώρησε χτες ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Αποστολίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας.

«Εκτιμούμε ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη και εποικοδομητική επίσκεψη. Το πλαίσιο το οποίο θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παρουσίαση από τον ίδιο τον πρόεδρο κ. Αλ. Τσίπρα, όσον αφορά το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’ και τις προτάσεις σχετικά με την στήριξη της εργασίας, της επιχειρηματικότητας αλλά και ιδιαιτέρως της εποχικής εργασίας και εποχικής επιχειρηματικότητας –που είναι πολύ σημαντική παράμετρος για την οικονομία της περιοχής μας-, τον Τουρισμό και γενικότερα για την ανάταξη της οικονομίας. Είχαμε ένα πολύ παραγωγικό διάλογο με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης με τους δημάρχους και σχεδόν όλες οι προτάσεις που καταθέσαμε, έγιναν αποδεκτές από όσους συμμετείχαν. Την ίδια στιγμή, λάβαμε κι εμείς προτάσεις τις οποίες υιοθετήσαμε και θα τις εντάξουμε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι ήταν εποικοδομητική η επαφή του Αλέξη Τσίπρα με την τοπική κοινωνία και τους επιχειρηματίες» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις και η συνεργασία με όλους, θα συνεχιστούν.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο κ. Αποστολίδης, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον δρόμο στο πλαίσιο της καλύτερης διεκδίκησης και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση απέχει από την πραγματικότητα. Είναι μια κυβέρνηση που δεν στηρίζει την εργασία, αλλά επιδοτεί την ανεργία. Οι ανακοινώσεις που γίνονται, κρίνονται τουλάχιστον ως ανεπαρκείς και ειδικά εάν εστιάσουμε στον Τουρισμό, μπορούμε να πούμε ότι οι κινήσεις που γίνονται είναι από γραφικές, ανεπαρκείς έως και επικίνδυνες. Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς στον κ. Θεοχάρη καθώς, αν υπάρχουν ‘κατηγοριοποιημένες’ ζώνες επικινδυνότητας στην Υγεία τότε θα έπρεπε να μιλήσουμε για διαφορετική αντιμετώπιση και σε άλλα θέματα όπως η φορολόγηση, οι υποχρεώσεις των πολιτών και η ανταποδοτικότητα των παροχών από την Πολιτεία. Είναι τουλάχιστον αστειότητες που υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν και την χώρα, εκθέτουν τους νησιώτες απέναντι στον κορωνοϊό και απαιτούν αλλαγή πλεύσης. Ενώ έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη τουριστική σεζόν, η κυβερνητική ανεπάρκεια δεν βοηθάει για να βελτιωθούν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να κλείνουν καταστήματα και την ίδια στιγμή να γίνεται παρουσίαση με συνωστισμό, του αγάλματος του Κων/νου Παλαιολόγου από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη… Αυτά είναι αστεία. Καλούμε την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ουσιαστικό σχέδιο».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ

Ο κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε και στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα, είπε τα εξής:
«Εμείς υποχρεωθήκαμε ως κυβέρνηση να προχωρήσουμε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πολλά νησιά. Κρατήσαμε όμως τον ΦΠΑ ‘ζωντανό’ σε πέντε νησιά με την προϋπόθεση, ότι μόλις το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας να τους επαναφέρουμε. Αν ήταν κυβέρνηση το 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πιθανόν να υπήρχε μέσα στον προϋπολογισμό, και αυτό το μέτρο. Την ίδια στιγμή που ‘κάποιοι’ είχαν υπογράψει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε να εφαρμόσει, σήμερα, ανέξοδα έρχονται και επενδύουν, πολιτικά, σε αυτό. Θα ήταν ενδιαφέρον αν μαζί με αυτό, ενέτασσαν και άλλα μέτρα όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο –το οποίο απαξιώνουν συνεχώς. Οι χρήστες του ΜΙ έχουν να πάρουν χρήματα από τον περασμένο Δεκέμβρη! Αφού είναι Νόμος του κράτους, να μας εξηγήσει η Ν.Δ. γιατί δεν εφαρμόζεται και δεν δίδονται τα χρήματα; Και πού είναι η επιδότηση των καυσίμων;», διερωτήθη.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ – ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα με την λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα παλαιά σφαγεία όπου δημιουργούνται πλείστα όσα προβλήματα, ο κ. Αποστολίδης δήλωσε: «Το ζητούμενο είναι πως πρέπει να ξεκαθαρίσει ο Δήμος Ρόδου τι θα κάνει με αυτό το ζήτημα. Η δομή αυτή άνοιξε με επιλογή της πρώην δημοτικής αρχής. Για εμάς, παραμένει ένας χώρος ο οποίος δεν αρμόζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Από την αρχή προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που φιλοξενούνταν με είδη πρώτης ανάγκης, ενώ επιμείναμε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους ξενώνας προσωρινός. Οι άνθρωποι αυτοί, κανονικά βρίσκονται σε διαδικασία ασύλου. Πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες δομές όπου και θα εξεταστούν οι αιτήσεις τους. Δεν τιμά κανέναν μας αυτή η εικόνα. Εμείς, αγαπάμε τους ανθρώπους και για τον ίδιο λόγο στηρίζουμε και τους αστέγους. Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, υπάρχουν ήδη άστεγοι στην Ρόδο, εδώ και έναν χρόνο. Πρέπει να υπάρχει μέριμνα από την Τ.Α. και την κυβέρνηση για τα στοιχειώδη –είτε συμπολίτης μας, είτε αλλοδαπός, είτε πρόσφυγας. Όλοι είναι άνθρωποι και έχουν ανάγκη βοήθειας», κατέληξε.

Αναφέρθηκε τέλος και στον Τουρισμό, εκτιμώντας πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει η κυβέρνηση να κοιτάξει με προσοχή μια σειρά από ζητήματα όπως τα ενοίκια στην Μεσαιωνική Πόλη, και γενικώς τη μεγαλύτερη μείωση στα ενοίκια (λόγω της κρίσης του κορωνοϊού). «Έχουμε καταθέσει μια σειρά από προτάσεις και για τον εσωτερικό τουρισμό και για την επιδότηση των ταξιδιών. Θα είναι δύσκολο να διορθωθεί η εικόνα που υπάρχει, τώρα», τόνισε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ