ΔΙΑΦΟΡΑ

Άργος: Ψάχνουν για τον χαμένο θησαυρό – Ο θρύλος του 1940 και η μαρτυρία του παππού

 

Σκάψιμο για λίρες: Ιδιώτες συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα έγγραφα για να προχωρήσουν στην ανεύρεση ενός αμύθητου θησαυρού. Διάφορες διηγήσεις για την οθωμανική κυριαρχία, τον πόλεμο του ΄40 και τον εμφύλιο έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση πως στην περιοχή υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί.

Ένας τέτοιου είδους θησαυρός δημιουργείται από λύρες ή χρυσό ανταρτών και λιστών. Πολλοί επιχειρούσαν να κρύψουν το θησαυρό τους μέσα στο χώμα. Μια αντίστοιχη περίπτωση κατάφερε να ανακαλύψει μια ομάδα από ιδιώτες στο Άργος.

Μετά και την συγκέντρωση των απαραίτητων αδειών, το τεχνικό επιτελείο προχώρησε στην ανασκαφή του κόμβου Μαλαχιά, λίγο έξω από την πόλη του Άργους. Ωστόσο, το «παρών» έδωσαν και η ΔΟΥ, η Κτηματική Υπηρεσία, η Αρχαιολογία, καθώς και η Ασφάλεια του Άργους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ψάχνουν για λίρες Αγγλίας που πιστεύουν πως ειναι κρυμμένες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μαρτυρία ενός ηλικιωμένου αναφέρει πως πριν πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο είχαν ψάξει και Άγγλοι για την ανεύρεση τους.

Εκεί πιστεύουν σύμφωνα με τις πληροφορίες τους πως κρύβεται ένας θησαυρός και θέλησαν ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία να τον βρουν.

Όσοι ενδιαφέρονται για την προσπάθεια ανεύρεσης αντίστοιχων θησαυρών, οφείλουν να διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες. Αυτές δίνονται από το υπουργείο Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει και σχετική ενημέρωση για τη διεξαγωγή έρευνας, για την κατοχή ανιχνευτών, καθώς και για την κατοχή ειδικών εργαλείων.

Σκάψιμο για λίρες: Ακολουθούν στιγμιότυπα από την περιοχή της επιχείρησης ανεύρεσης του θησαυρού

 

enimerotiko.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ