ΔΙΑΦΟΡΑ

Άρση μέτρων και μετακινήσεις: Αυτά αλλάζουν από τη Δευτέρα 25/1

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι.

Οι σημερινές εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου από τον συνωστισμό στο κέντρο της Αθήνας πάγωσαν τα χαμόγελα των λοιμωξιολόγων οι οποίοι έβλεπαν τις τελευταίες μέρες μια σταθερή πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων και στους διασωληνωμένους.

Το σχέδιο που είχε τεθεί σε εφαρμογή προέβλεπε την σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown. Γι’ αυτό και μια ενδεχόμενη αναζωπύρωση των κρουσμάτων θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα καθώς θα τινάξει στον αέρα τον προγραμματισμό που είχε γίνει.

Η άρση των μέτρων άλλωστε είχε ξεκινήσει και θα συνεχιζόταν και την Δευτέρα 25/1. Οι δυο νέες αλλαγές που θα δουν οι πολίτες έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και τους επιβαίνοντες στα ταξί.

Πιο συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να μετακινηθούν εντός 72 ωρών προκειμένου να αδειάσουν και ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες.

Στα ταξί θα επιτρέπονται πλέον 2 επιβαίνοντες, πλην του οδηγού. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη και για νέα χαλάρωση των μέτρων που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή εφόσον οι σημερινές εικόνες δεν οδηγήσουν σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Μια από τις αλλαγές θα αφορά στην μετακίνηση από νομό σε νομό, η οποία θα επιτρέπεται με την επίδειξη της κράτησης σε χιονοδρομικό κέντρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ