ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Να γίνει υποχρεωτικό το τεστ κορονοϊού και για εμβολιασμένους

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας σήμερα Τρίτη (26.10.2021), ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πιστούς να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού τους και των λιτανειών.

Άλλωστε, οι επιστήμονες, ένας από αυτούς και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, κάτι που επαναλαμβάνουν διαρκώς, για την μη τήρηση μέτρων και τον συνωστισμό των πιστών αυτές τις μέρες σε εκκλησίες, λιτανείες και παρελάσεις και απευθύνουν διαρκώς εκκλήσεις να προσέχουν οι πιστοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αφού κάλεσε και πάλι όλο τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, σημείωσε ότι «υπάρχει πιθανότητα 10-12% να κολλήσει κορονοϊό ένας εμβολιασμένος, που μπορεί να μην έχει καν συμπτώματα, ο οποίος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να συμβάλλει στην διασπορά του κορονοϊού».

Βίντεο – Δ. Σαρηγιάννης: Υποχρεωτικό τεστ και για τους εμβολιασμένους

Ο καθηγητής τόνισε ότι αναμένεται είτε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες είτε σταθεροποίηση αυτών στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών και παράλληλα υπογράμμισε πως «αν θέλουμε να μετριαστεί αυτή η αύξηση, πρέπει να διπλασιαστούν άμεσα τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού», και μάλιστα ο ίδιος θεωρεί κομβικό «να είναι υποχρεωτικό ένα τεστ για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους ή όχι».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ