ΕΛΛΑΔΑ

Λύθηκε το μυστήριο: Γιατi δόθηκε εντολή «σταματήστε τη καταδίωξη» και το άγνωστο ανθρωποκυνηγητό 1 μήνα πριν

Πέραμα: Μία άγνωστη καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ, στο οποίο συμμετείχε ομάδα ΔΙΑΣ και οδήγησε στον θάνατο του καταδιωκώμενου στο Αιγάλεω, οδήγησε στην αλλαγή του σχεδίου καταδιώξεων.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, πριν ένα μήνα, στο Αιγάλεω, ένας άνδρας που επέβαινε σε δίκυκλο και καταδιωκόταν από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, έπεσε κάτω και σκοτώθηκε, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να σταλεί ένα μήνυμα στους αστυνομικούς το οποίο ανέφερε τα εξής:

Η εντολή στους αστυνομικούς πριν την καταδίωξη στο Πέραμα

«Με αφορμή θανατηφόρο ατύχημα μοτοσικλετιστή που έλαβε χώρα χθες στην Αθήνα μετά από καταδίωξη του από αστυνομικούς, δεν θα ενεργούνται καταδιώξεις αν δεν έχει ενημερωθεί πρώτα το κέντρο Άμεσης Δράσης».

Η εντολή αυτή ίσχυε και για την καταδίωξη που οδήγησε στον θάνατο του 20χρονου Ρομά. Η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ σταμάτησε την καταδίωξη, αλλά μία δεύτερη συνέχισε να ακολουθεί το κλεμμένο λευκό όχημα. Το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να ακούει κανονικά τι συνέβαινε εκείνο το διάστημα. Πρόκειται για τους αστυνομικούς που έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το Σάββατο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος, ο οποίος πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε μέρες.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ