ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έφη Χαραλαμποπούλου, Πρόεδρος (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί, παρά την τόσο αρνητική συγκυρία που βιώνουμε, να παραμένει καταλληλότερος Πρωθυπουργός στις προτιμήσεις των Ελλήνων»

Έτοιμη για κάθε προοπτική δηλώνει η Ευτυχία Γ. Χαραλαμποπούλου, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής  Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας και Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία Χαραλαμποπούλου είναι από τα κορυφαία κομματικά στελέχη της Ν.Δ. και προέρχεται από μία παραδοσιακά πολιτική οικογένεια με τον πατέρα της να έχει διατελέσει στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ η ίδια είναι ενεργό στέλεχος εδώ και πολλά χρόνια.

Στην συνέντευξη στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ αναφέρεται και στο ενδεχόμενο εκλογών αλλά και στις εκλογές για τα όργανα που αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια εκλογική διαδικασία, λόγω υποχρεωτικής τήρησης των μέτρων για την προστασία της υγείας όλων.

 

 

 

-Κυρία Χαραλαμποπούλου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκλεισε πάνω από ένα χρόνο. Εκτιμάτε ότι διαχειρίστηκε επαρκώς την κρίση με την πανδημία του κορωνοϊού;

 

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας εδώ και δεκαοκτώ μήνες, αφού έλαβε ισχυρή λαϊκή εντολή να βγάλει τη χώρα από μια βαθιά και πολύπλευρη  κρίση.

Και ενώ τα πρώτα θετικά σημάδια της διακυβέρνησης της είχαν αρχίσει να φαίνονται, ήρθε αντιμέτωπη με την πολύ μεγάλη και σοβαρή κρίση στον Έβρο, την οποία κατάφερε, χάριν στην ικανότητα του Πρωθυπουργού μας  για λήψη σωστών  και έγκαιρων αποφάσεων, να αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία.

Σε  λίγο χρονικό διάστημα  ήρθε αντιμέτωπη με έναν αόρατο εχθρό, αυτόν της πανδημίας, και ενώ ολόκληρος ο πλανήτης βρέθηκε σε κατάσταση πολέμου,ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε σωστές και γρήγορες αποφάσεις, αναδεικνύοντας τη χώρα μας σε  παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, προτάσσοντας το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας.

Η Κυβέρνηση διπλασίασε τις κλίνες εντατικής θεραπείας μέσα σε λίγους μήνες και σήμερα έχουν φτάσει στις 1.303, πραγματοποίώντας παράλληλα  9.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών έχει στηθεί μια ολόκληρη οργάνωση για την επιχείρηση «Ελευθερία», στην οποία εμπλέκονται πέντε Υπουργεία σε καθημερινή βάση και απασχολούνται περισσότερα από 1.500 άτομα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από την Αστυνομία και από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσον αφορά δε, στη διαχείριση από την Κυβέρνηση των αναπόφευκτων οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, από την αρχή ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει ανέργους, εργαζόμενους, επιχειρήσεις , επιλέγοντας – και πολύ σωστά, όπως απεδέιχθη από τη διάρκεια αυτής της κρίσης , όχι οριζόντια μέτρα , τα οποία θα ικανοποιούσαν τους πολίτες πρόσκαιρα, χωρίς  όμως να έχουν χρονική  διάρκεια, αλλά να απλώνει σταδιακά και αναλόγως της κατάστασης ένα δίχτυ προστασίας με  πολλά μέτρα στήριξης τα οποία ανακοινώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανακουφίζοντας τους πολίτες, στηρίζοντας την πραγματική οικονομία και την κοινωνία.

Σύμμαχος της Κυβέρνησης στις δράσεις οικονομικής στήριξης και κοινωνικής ευαισθησίας είναι η εμπιστοσύνη που ανέκτησε η χώρα μας από τους εταίρους μας και τις διεθνείς αγορές.

Όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός μας, η πορεία της πανδημίας είναι μια δυναμική κατάσταση.Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα δεδομένα και κινείται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών,  λαμβάνοντας  τις αποφάσεις που απαιτούνται, λειτουργώντας προληπτικά.Προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία και η διατήρηση, όσο αυτό είναι δυνατόν,  κάποιας ισορροπίας με θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και την οικονομία.

 
-Όλες οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πολύ μπροστά τη Νέα Δημοκρατία και καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελικά, οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση;
Πράγματι, όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί, παρά την τόσο αρνητική συγκυρία που βιώνουμε, να παραμένει καταλληλότερος Πρωθυπουργός στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Το ισοζύγιο της αξιολόγησης της Κυβέρνησης από τους πολίτες παραμένει θετικό.

Τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν και δεν είναι εύκολο,ούτε αυτονόητο.

Οι πολίτες βλέπουν ότι κάτω από όλες αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η Κυβέρνηση ,εκτός από τη σωστή και υπεύθυνη  διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών που αυτή επέφερε, έκανε την κρίση ευκαιρία, πραγματοποιώντας σπουδαία βήματα, όσον αφορά τον  ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αξιοποιώντας και στήριζοντας την τηλεκπαίδευση και την τηλεργασία και  μέσα σε 18 μήνες έχει  να παρουσιάσει μια πλούσια νομοθετική δραστηριότητα, προχωρώντας σε βαθιές τομές δυναμικά, προσπαθώντας να αποκαταστήσει παθογένειες πολλών ετών. Καταφέραμε να έχουμε τουρισμό εν μέσω πανδημίας και σ’αυτό το θέμα  δεν πρέπει να ξεχνάμε, όσον αφορά την Περιφέρεια μας, τον διαρκή αγώνα  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγάιου, αλλά και στη συνδρομή όλων των Δήμων.

Η Κυβέρνηση αγωνίζεται για την υλοποίηση σπουδαίων μεταρρυθμίσεων, έχοντας παράλληλα να διαχειρισθεί με την υπευθυνότητα που τη διακρίνει, τη νέα εθνική πρόκληση, που είναι η αξιοποίηση  των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με σκοπό την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη.

Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται το μέγεθος της προσπάθειας της Κυβέρνησης και του έργου της ,την αδιαμφισβήτητη πλέον ηγετική ικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ότι είναι ο μοναδικός που μπορεί να κρατήσει τη χώρα όρθια, αλλά και να τη θέσει σε τροχιά ανάπτυξης και όλα αυτά αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις.

 

-Οι εκλογές για κομματικά όργανα θα γίνουν τελικά; Έχετε κάποια ενημέρωση; 

 

Είναι απολύτως λογικό, στη σκέψη του περισσότερου κόσμου να τίθενται άλλα ζητήματα σε προτεραιότητα, γι’ αυτό και ακόμα δεν διαφαίνεται κάτι στον ορίζοντα ως προς αυτό.

Πλέον αυτού όμως και πρακτικά δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, η δυνατότητα να διενεργηθεί μια τέτοια εκλογική διαδικασία, λόγω υποχρεωτικής τήρησης των μέτρων για την προστασία της υγείας όλων.

Ωστόσο, παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες, ο κομματικός μηχανισμός σε όλη την Ελλάδα λειτουργεί σωστά και αποτελεί μεγάλη επιτυχία της Κεντρικής Διοίκησης του Κόμματος, ιδιαίτερα του Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη ,το γεγονός ότι εν καιρώ πανδημίας καταφέρνει να κρατά σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό με συνεχείς τηλεδιασκέψεις, οι οποίες άλλοτε αφορούν οργανωτικά ζητήματα και  άλλοτε συζήτηση για το κυβερνητικό έργο και προώθηση προτάσεων από τα κομματικά όργανα με σκοπό τη σωστή λειτουργία της απαραίτητης αμφίδρομης σχέσης μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης  και των  περιφερειακών κομματικών οργανώσεων.

Μέσω  δε της ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ , που αποτελεί σπουδαία πρωτοβουλία του Γραμματέα Οργανωτικού ,  έχει δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας  μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και Προέδρων των κομματικών οργανώσεων, όπου διεξάγεται κάθε φορά συζήτηση με τους Υπουργούς για το έργο της Κυβέρνησης και δίνεται η δυνατότητα στους Προέδρους των κομματικών Οργανώσεων, ως επί το πλείστων στους Προέδρους των ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) να μεταφέρουν ζητήματα που απασχολούν την περιοχή τους , τα οποία καταγράφονται και για τα οποία προωθούνται λύσεις.

Επομένως, η κρίση έγινε ευκαιρία και σ’αυτή την περίπτωση, διότι ποτέ άλλοτε οι κομματικές οργανώσεις δεν ήταν τόσο κοντά στην Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος και μάλιστα σε καιρό διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που ίσως περίμενε κανείς να έχουν μειωθεί  οι  ρυθμοί λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχω αποκτήσει πλούσια εμπειρία κάτω από πολύ ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες, τις οποίες φυσικά δεν ανέμενα, όταν απεδέχθην τον τιμητικό διορισμό μου από το Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη στη θέση αυτή το Μάρτιο του περασμένου έτους  με προοπτική μάλιστα δύο  μηνών!

Όμως έτσι ήρθαν τα πράγματα και η Οργάνωση μας με την πολύτιμη συνδρομή και συνεργασία όλων των μελών της  κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία μέχρι στιγμής, στο δύσκολο έργο της.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους μεταφερθήκαμε στα νέα γραφεία μας, στα οποία συνεδριάσαμε αρκετές φορές, είχαμε την τιμή να τα επισκεφθούν Υπουργοί της Κυβέρνησης, αλλά αυτό το διάστημα δεν είναι ανοικτά λόγω των μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση.

Προσαρμοσθήκαμε όμως  από την αρχή  με επιτυχία στα νέα δεδομένα, συνεδριάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα διαδικτυακά και το κυριότερο, ήρθαμε σε επαφή με τους Προέδρους  ΔΗΜΤΟ όλων των νησιών πολλές φορές,  οι οποίοι καλούνται πάντοτε στις διαδικτυακές αυτές συνεδριάσεις της Οργάνωσης μας και με τους οποίους έχω, ως Πρόεδρος προσωπική και  συχνή επικοινωνία.

Πραγματοποιήσαμε πολλές επισκέψεις σε φορείς και καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία σημαντικές εθελοντικές δράσεις, ενώ παράλληλα ενημερωνόμαστε διαρκώς για τα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο τη Ρόδο , αλλά και το πιο μικρό νησί της Δωδεκανήσου , για τα οποία διατυπώνουμε ανάλογες προτάσεις με σκοπό την εξεύρεση λύσης, συνεργαζόμενοι αρμονικά και με τους τέσσερις άξιους Βουλευτές μας .

Όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες , θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος μας για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών.

 

-Υπάρχουν πολλά σενάρια για βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2021. Θα είστε έτοιμοι σε όλα τα Δωδεκάνησα εάν προκηρυχθούν;

 

Πρόθεση της Κυβέρνησης μας είναι όχι μόνο να εξαντλήσει την τετραετία, αλλά η Νέα Δημοκρατία να παραμείνει και μετά από αυτήν στο τιμόνι της χώρας, ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει το έργο της. Θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω τη φράση που  είπε ο Πρωθυπουργός μας σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι δηλαδή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει απόθεμα εμπιστοσύνης των πολιτών, το οποίο άλλωστε πιστοποιείται και από τις δημοσκοπήσεις, στις οποίες αναφέρθηκα προηγουμένως, επομένως ο όλος ο σχεδιασμός και η προσπάθεια που καταβάλλεται από σύσσωμη την Κυβέρνηση αποβλέπει στην εξάντληση την τετραετίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, ένας σωστός κομματικός μηχανισμός οφείλει να είναι πάντοτε σε ετοιμότητα και φυσικά αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται  και με τη σωστή  λειτουργία όλων των βαθμίδων των κομματικών οργάνων. Ως Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας θα είμαστε  έτοιμοι σε όλα τα Δωδεκάνησα, οποτεδήποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές. Μέσα από αυτή την αρνητική συγκυρία, μάθαμε  να λειτουργούμε και κάτω από αντίξοες συνθήκες, αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις, επομένως, μία διαδικασία η οποία είναι γνωστή σ’ μας, δεν μας  δημιουργεί ανησυχία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ