ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαταλείπουν από τη θάλασσα τη φλεγόμενη Λίμνη Ευβοίας – Εικόνες από το λιμάνι που περιμένουν εκατοντάδες άνθρωποι

Δραματικές στιγμές ζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται αυτή την ώρα στη Λίμνη Ευβοίας, η οποία έχει τυλιχθεί στις φλόγες και ο κόσμος τρέχει προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε νωρίτερα στο ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης, είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας. «Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι σώζεται» είπε, εξηγώντας ότι αυτή τη στιγμή μπαίνουν σε φέρι μπόουτ για να εγκαταλείψουν από τη θάλασσα την περιοχή, πάνω από 1.500 άνθρωποι. «Οι κάτοικοι έχουν κατέβει όπως – όπως στο λιμάνι. Η φωτιά απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσά τους είναι ηλικιωμένοι και ετοιμόγεννες.

Όπως είπε ο δήμαρχος, η φωτιά έφτασε νωρίτερα στη Λίμνη και άρχισε να καίει σπίτια. Οι άνθρωποι που μπαίνουν στα φέρι μπόουτ «θα πάνε στα Λουτρά Αιδηψού και όταν φτάσουν εκεί, έχουν ναυλωθεί ξενοδοχεία και υπάρχει δυνατότητα κάποιοι να μείνουν και μέσα στο φέρι μπόουτ».

 

Όπως εξήγησε λίγο αργότερα, ο λιμενάρχης Αιδηψού, η εκκένωση από τη θάλασσα γίνεται σε δύο δόσεις, με 2 φέρι. «Μπορεί να πάρει από 600 άτομα το κάθε φέρι μπόουτ» είπε στο ΣΚΑΪ.

Δείτε τις εικόνες από τη φλεγόμενη Λίμνη Ευβοίας που έπαιξαν νωρίτερα στο ΣΚΑΪ:

 

Όμως δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μοναδικό κομμάτι της Εύβοιας που ζει τον πύρινο εφιάλτη…

Η φωτιά μέσα στο χωριό Δάφνη εγκλώβισε κατοίκους και πυροσβέστες οι οποίοι μετά από υπερπροσπάθειες κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τώρα η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό Κεχριές από όλα του τα σημεία ενώ έχει κοπεί η κυκλοφορία του δρόμου και προς την Αγία Άννα αλλά και προς τη Λίμνη που την έχουν κυκλώσει οι φλόγες.

Το ίδιο μέτωπο που επιστρέφει τώρα από την Στροφυλιά και την Κήρινθο πίσω προς την Λίμνη απειλεί τη Μουρτιά που έχει ζητηθεί η εκκένωση της.

Από τη βόρεια πλευρά ένα άλλο μέτωπο κατευθύνεται από το Καλαμούδι και το Παλαιοχώρι πίσω προς τις Ροβιές και απειλεί να περάσει τον δρόμο αυτή τη φορά βόρεια από τις Ροβιές και να καταστρέψει ότι δεν είχε καταστραφεί το προηγούμενο διάστημα. Ισχυρές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί σε εκείνο το σημείο.

Από την πλευρά του Αιγαίου, μετά την Κήρινθο ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Μαντούδι ενώ οι άνεμοι στρέφουν τις φλόγες προς τη Ζωοδόχο Πηγή όπου εκεί δίδεται η μάχη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ