ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ένωση Γονέων Ρόδου: “Σχολεία ανοιχτά με μέτρα ασφάλειας για όλα τα παιδιά”

 

Δύο μήνες έμειναν κλειστά τα σχολεία με πολλές αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί φωνάζαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, όμως η κυβέρνηση το μόνο μέτρο που πήρε ήταν να επιβάλει την μάσκα ως λύση για τα πάντα.

Πριν φτάσουμε στο κλείσιμο μας έλεγαν πως τα σχολεία είναι ασφαλή, το ίδιο λένε και σήμερα. Αν είναι έτσι τότε γιατί έκλεισαν πριν το γενικό lockdown εκατοντάδες σχολεία και τάξεις σε όλη την χώρα λόγω αυξημένων κρουσμάτων; Γιατί τελικά οδηγηθήκαμε στο επώδυνο δίμηνο κλείσιμο των σχολείων; Τελικά η κυβέρνηση μας απάντησε: ευθύνονται οι γονείς και οι παππούδες που συνωστίζονταν όταν πηγαίναν τα παιδιά στο σχολείο!

Οι εξηγήσεις αυτές δεν πείθουν κανέναν. Μετά από τόσα θύματα, μετά από τόσο πόνο, μετά από δύο μήνες που είναι κλειστά τα σχολεία η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν φρόντισε να φτιάξει ούτε μια σχολική αίθουσα, δεν άνοιξε ούτε ένα παράθυρο σε μη αεριζόμενες αίθουσες, δεν προσέλαβε επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών. Ανοίγουν τα σχολεία και βρισκόμαστε σχεδόν στο ίδιο σημείο με τον Σεπτέμβρη, ακατάλληλες αίθουσες, πολλές τάξεις με πάνω από 25 μαθητές, σχολικά λεωφορεία γεμάτα και μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας.

Δυστυχώς η ίδια κατάσταση ισχύει και εδώ στην Ρόδο, και χειρότερη αφού έχουμε το «προνόμιο» να διαθέτουμε και κάποια σχολεία ηλικίας άνω των 100 χρονών! Βέβαια εδώ και μέρες όλοι οι αρμόδιοι στο νησί μας διαβεβαιώνουν, πως όλα τα σχολεία είναι πανέτοιμα για να ανοίξουν ξανά, πως όλα είναι στην εντέλεια και καλώς καμωμένα! Αντί να απαιτήσουν λύσεις από την κυβέρνηση και έκτακτη χρηματοδότηση για τα σχολεία μας, επιλέγουν να παρουσιάζουν το μαύρο ως άσπρο. Οι γονείς όμως βλέπουμε και γνωρίζουμε την πραγματική εικόνα γιατί τη ζούμε καθημερινά.

Καλούμε όλους τους γονείς να μην ανεχθούν άλλο την κοροϊδία και να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους τους για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή για όλες τις βαθμίδες. Ως Ένωση γονέων διεκδικούμε:

· Να παρθούν άμεσα μέτρα για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών/τριών στις τάξεις. Δημιουργία τάξεων με 15 παιδιά.

· Να αξιοποιηθούν, έστω και την ύστατη ώρα, κτίρια τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν και να καλύψουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

· Να γίνουν δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 σε όλη τη σχολική κοινότητα.

· Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά τα οποία υπάρχουν ακόμα.

Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία με ισότιμη πρόσβαση για όλα τα παιδιά ακόμα και σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥΕνωση

Το Δ.Σ.

10.01.2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ