ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή του βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά προς τον Πρωθυπουργό για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας εν όψει του Πάσχα

 

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς με επιστολή του στο Πρωθυπουργό ζητά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας εν όψει του Πάσχα.

Ο κ. Παππάς τόνισε τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, των Συνοριοφυλάκων και του Στρατού που βρίσκονται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή θωρακίζοντας την Πατρίδα μας απέναντι στις απειλές ενάντια στην ακεραιότητα της χώρας μας αλλά και τη δύσκολη μάχη κατά της Πανδημίας.

Στο κείμενο της επιστολής του σημειώνει χαρακτηριστικά :

«Το προσωπικό και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν κληθεί από την πρώτη στιγμή να «φυλάττουν Θερμοπύλας» στην αντιμετώπιση των κρίσεων κάθε μορφής. Από τον Έβρο μέχρι το ακριτικό Καστελόριζο γίνονται ασπίδα μας σε όποιον κίνδυνο ελλοχεύει να διαταράξει την ασφάλεια της χώρας μας.

Σύσσωμο το προσωπικό βρίσκεται επί ποδός για την εφαρμογής των μέτρων της Κυβέρνησης με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και την προστασία των πολίτων. Παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί η συχνή επαφή με τους πολίτες για την προσωπική τους υγεία, οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας παραμένουν ταγοί στο καθήκον τους και το επιτελούν στον μέγιστο βαθμό.»

Παρότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος και
κάθε διαθέσιμος πόρος έχει επιστρατευτεί για την υγεία και την οικονομία είναι χρέος της Πολιτείας να δώσει αυτή τη μικρή οικονομική ενίσχυση σαν ελάχιστη προσφορά στους ακοίμητους φρουρούς της.

Οι υπηρετούντες στα Σώματα ασφαλείας μένουν στις επάλξεις
του καθήκοντος μακριά από τις οικογένειές τους, καθημερινά, δίχως να λογαριάζουν
κούραση, με υπομονή, επιμονή και σθένος για να μείνουμε εμείς ασφαλείς ακόμα και από
τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η πατρίδα δεν πρέπει να ξεχνά τους ήρωες της. Μία τέτοια συμβολική κίνηση θα του δώσει δύναμη και κουράγιο να παλέψουν ακόμα πιο δυνατά για εμάς και θα χαρίσει ένα χαμόγελο ανακούφισης στις οικογένειες τους που τους στερούνται τόσο πολύ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ