ΔΙΑΦΟΡΑ

“Καρφιά” Ντόρας Μπακογιάννη: «Να μην κουνάμε το δάχτυλο στον κόσμο, δεν βοηθάει να τον λες ηλίθιο και άχρηστο»

Αισιόδοξη εμφανίστηκε για την πορεία της υγείας της η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Όλα καλά, προχωράω, κάνω τις θεραπείες μου με αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, η οποία πριν από λίγες εβδομάδες διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα.

Μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τους εμβολιασμούς και για όσους δεν προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «από αυτούς που αρνούνται το εμβόλιο, το 50% δεν πλησιάζεται. Υπάρχει όμως και το 50% που φοβάται», επισήμανε η κ. Μπακογιάννη παρομοιάζοντας το φόβο που νιώθουν ορισμένοι με το φόβο που νιώθει η ίδια για το σεισμό και τις κατσαρίδες.

Μπακογιάννη: «Να μην κουνάμε το δάχτυλο στον κόσμο, δεν βοηθάει να τον λες ηλίθιο και άχρηστο»

Ταυτόχρονα, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να προσεγγίσει τους πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν με την πειθώ και όχι “κουνώντας το δάχτυλο”.

«Όποτε κουνήθηκε το δάχτυλο, αυτό είδαμε ότι δεν είχε αποτέλεσμα. Δεν βοηθάει να πεις στον άλλον είσαι ηλίθιος, είσαι άχρηστος. Αποδεδειγμένα δεν βοηθάει. Εδώ παλεύουμε με τον φόβο και ο φόβος γεννά τον παραλογισμό», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Μάλιστα συμφώνησε με την πρόταση του Νίκου Φίλη να λήγει μετά το εξάμηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χαρακτηρίζοντας καλή και εποικοδομητική πρόταση, ενώ τον κάλεσε να βγουν σε όποιο καφενείο και πλατεία να πείσουν για την πρώτη και την τρίτη δόση.

Παράλληλα, η  Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτήρισε την τοποθέτηση της Εκκλησίας εξαιρετική, σχετικά με την προτροπή για διενέργεια τεστ σε ανεμβολίαστους.

«Μεγάλος και Πεφωτισμένος Ηγέτης ο Αρχιεπίσκοπος, είμαστε ευγνώμονες στην Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Εκκλησία με διαφορετικό λόγο και αξιοπιστία προς το δικό τη ποίμνιο μπήκε μπροστά σε συνεργασία με την κυβέρνηση» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας ότι «οτιδήποτε είναι ανεφάρμοστο, αδυνατίζει την ίδια την απόφαση».

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια, δεν μπορούσε να το επιβάλλει η κυβέρνηση και για λόγους πρακτικούς, ενώ εκτίμησε ότι με την πίεση που θα υπάρξει ένα κομμάτι των πιστών θα πειστεί.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ