ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ποια τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που αναμένουμε από σήμερα

Τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να έρθει με θυελλώδεις ανέμους και βροχές και χιόνια από σήμερα Δευτέρα (7.2.2022) αναλύσει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως η κακοκαιρία είναι φυσιολογική λόγω της εποχής που βρισκόμαστε και οι άνεμοι θα φυσήξουν σε σχεδόν όλες τις περιοχές της χώρας ενώ θα συνοδεύονται από βροχοπτώσεις. Προσθέτει πως θα πέσουν χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά τόσο της Αττικής όσο και άλλων περιοχών.

Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι δεν αναμένονται ξανά, στο άμεσο μέλλον, τόσο έντονα φαινόμενα όπως οι χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Ελπίς» που έπληξαν την Αττική.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την κακοκαιρία:

«Δυο λόγια σχετικά με την μεταβολή του καιρού που αναμένουμε από σήμερα το απόγευμα και από τα βόρεια προς τα νότια

  1. Σύντομη γενικά μεταβολή και πολύ φυσιολογική για την εποχή που βρισκόμαστε (Χειμώνας….).
  2. Χιόνια θα πέσουν κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές προς τα κεντρικά και βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 μέτρα και πάνω. Πολύ πιθανό να δούμε και πόλεις της Μακεδονίας – Θράκης να δέχονται χιονοπτώσεις μέσα στη νύχτα σήμερα και αύριο πρωί, φυσιολογικό όμως για εκείνες τις περιοχές.
  3. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αύριο μέσα στο Αιγαίο από το ύψος των Κυκλάδων και πιο νότια. Η καταιγίδα είναι από τη φύση της ένα έντονο φαινόμενο οπότε δείχνουμε μια προσοχή όπως πρέπει πάντα να κάνουμε στις καταιγίδες όλες τις εποχές του έτους.
  4. Προσοχή στους βοριάδες που από το βράδυ και αύριο όλη σχεδόν την ημέρα θα φτάνουν τοπικά τα επίπεδα θυέλλης σε αρκετές περιοχές και με έμφαση περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο.
  5. Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης εκείνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ο πολύ δυνατός βοριάς. Αν βγει κάποιο πρόβλημα το πιθανότερο είναι να οφείλεται σε αυτή την εξέλιξη.
  6. Στην Αττική θα δούμε μέσα στη νύχτα και αύριο βροχοπτώσεις ήπιας γενικά έντασης ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά ίσως και ημιορεινά στα βόρεια τμήματα. Δεν φαίνεται τα φαινόμενα να προβληματίζουν ιδιαίτερα ενώ και εδώ να προσέξουμε τους δυνατούς βοριάδες με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια.
  7. Από Τετάρτη και μετά πάμε σε γενική βελτίωση του καιρού όπου προς το Σάββατο ίσως δούμε και θερμοκρασίες κοντά στους 20° ή και λίγο παραπάνω, πρόσκαιρα όμως μιας και στη συνέχεια θα επανέλθουμε σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες (Χειμώνας γαρ…)

Κλείνοντας να τονίσω ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάτι τόσο δυνατό σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις που ζήσαμε τον τελευταίο καιρό στην Αττική και όχι μόνο και να τονίσω επίσης ότι και η στατιστική μας δείχνει ότι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!!».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ