ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο κίνδυνος που κρύβουν τα κομμωτήρια

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 δείχνει τον Μανάσεφ, 23χρονο κομμωτή από το Πακιστάν να εργάζεται στο κομμωτήριο Layali, μέρος του πρότζεκτ της ΜΚΟ Zaatar για εργασία σε πρόσφυγες, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019. Το κομμωτήριο, που βρίσκεται στην οδό Πιπίνου 78, στο κέντρο της Αθήνας, λειτουργεί ως μέρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Layali project», που έχει ως στόχο της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
 

Άντρες και γυναίκες περιμένουν πώς και πώς την μερική άρση των μέτρων για να κλείσουν επιτέλους ραντεβού στα κομμωτήρια. 

Ήδη “σπάνε” τα τηλέφωνα, ωστόσο η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών τους, καθώς και στους κινδύνους που κρύβουν τα κομμωτήρια, λόγω του κορονοϊού.

“Δεν μπορεί να πάνε όλοι την πρώτη ημέρα”, προειδοποίησε η κυρία Παγώνη και τόνισε πως όσο μεγάλες και να είναι οι αίθουσες, η απόσταση θα πρέπει να τηρηθεί στα τουλάχιστον 1,5 με 2 μέτρα μεταξύ των πελατών. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται με τα πιστολάκια, καθώς κινούν αέρα και για τον λόγο αυτό, οι πόρτες και τα παράθυρα θα πρέπει να μένουν ανοιχτά.

Επιπλέον, η κάθε κομμώτρια θα πρέπει να φορά μάσκα και γάντια. Ειδικά τα γάντια πρέπει να αλλάζουν κάθε φορά που εξυπηρετεί διαφορετικό πελάτη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ