ΔΙΑΦΟΡΑ

Κορωνοϊός: «Θα φτάσουμε 9.000 κρούσματα» – Σοκαριστική πρόβλεψη (Video)

Νούμερα που προκαλούν τρόμο!

Μια σοκαριστική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης λέγοντας ότι «τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού τις επόμενες μέρες θα είναι 9.000!». Παράλληλα, συναγερμό σήμανε για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς παρατηρείται εκτίναξη ενεργών κρουσμάτων και παρά τους πολύ αυστηρούς περιορισμούς που ισχύουν.

Ειδικότερα, ο καθηγητής, μιλώντας στο Open, προέβλεψε ότι θα έχουμε αυξημένα κρούσματα τις επόμενες 10-15 μέρες, δηλαδή έως τις 15 με 20 Απριλίου. Παράλληλα, εξήγησε ότι με τα self tests αναμένεται να δούμε διπλάσια και τριπλάσια, από ό,τι βλέπουμε τώρα, κρούσματα κορωνοϊού.

«Αν σήμερα βρήκαμε 3.000 κρούσματα κορωνοϊού, τα πραγματικά κρούσματα θα είναι 9.000», είπε. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων που θα δείξουν τα self tests θα είναι ασυμπτωματικοί και δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ.

«Μας ενδιαφέρει όμως να ανακαλυφθούν αυτά τα κρούσματα γιατί μεταδίδουν υπερβολικά τον ιό και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα» πρόσθεσε.

Επίσης για τα self tests γνωστοποίησε ότι στην αρχή της νόσησης έχουν χαμηλή ευαισθησία για αυτό τον λόγο πρέπει να κάνουμε διαδοχικά tests, εβδομαδιαία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας παρατείνεται σε διάρκεια λόγω των συναθροίσεων που παρατηρήθηκαν τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα αλλά και διότι «μπήκαν στον χορό» και άλλες περιοχές.

«Έτσι η κορύφωση έγινε μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε πριν από 15 μέρες και σε αριθμό και σε διάρκεια». Σχετικά με τους διασωληνωμένους ο καθηγητής δήλωσε ότι η πρόβλεψη είναι πως τις επόμενες μέρες «θα φτάσουμε τα 800 με 850 κρεβάτια».

Τέλος, για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως οι πολίτες πρέπει να αγνοήσουν τη σύγχυση και πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι το εμβόλιο συνδέεται με τα επεισόδια θρομβώσεων.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ