ΔΙΑΦΟΡΑ

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα; (Video)

Τα μερομήνια είναι ένας παραδοσιακός εμπειρικός τρόπος για να προβλέψει κανείς τον καιρό και ένας εξ αυτών που έχουν «διδαχθεί» αυτόν τον τρόπο είναι ο Γιάννης Δρακακάκης. Παράλληλα, συννεφιασμένος θα είναι σε όλη την επικράτεια ο καιρός σήμερα, με πυκνή ομίχλη ιδιαίτερα το πρωί.

Ο κ. Δρακακάκης είναι 47 ετών και διαθέτει πρατήριο βενζίνης στα Χανιά, ενώ πουλάει και πετρέλαιο θέρμανσης. Επειδή ο κόσμος πάντα τον ρωτούσε τι καιρό θα έχει τον χειμώνα, το 2003 ένας παππούς του έμαθε πώς να διαβάζει τον καιρό. Έτσι έμαθε να «διαβάζει» τα μερομήνια.

«Τα μερομήνια βγαίνουν τις πρώτες 12 μέρες του Αυγούστου. Κάθε μέρα είναι και ένας μήνας», δήλωσε ο κ. Δρακακάκης και εξήγησε την ονομασία αυτής της παράδοσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως παρατηρώντας αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες το φεγγάρι κάνει τις προβλέψεις του και τόνισε πως «η επόμενη εβδομάδα θα είναι ηλιόλουστη και μετά θα ξεκινήσουν οι βροχές».

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

«Ο Δεκέμβριος θα είναι κρύος με βροχή και χιόνια, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπου και θα ακολουθήσουν οι Αλκυονίδες ημέρες».

Ο κ. Δρακακάκης αποκάλυψε πως έχει κάνει προβλέψεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με τον ίδιο ο χειμώνας θα είναι βαρύς, μέχρι και το Μάρτιο, ενώ το Πάσχα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.

Βίντεο – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τα μερομήνια;
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ