ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ν. Σαντορινιός: Αν δεν ήταν τόσο τραγικές οι επιπτώσεις από το φράγμα, θα ήταν απλά μια γελοία ιδέα

 

Στην εκπομπή Αταίριαστοι, του ΣΚΑΙ, και στους δημοσιογράφους Γιάννης Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα ήταν σήμερα καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

 

Με αφορμή τον «Ρουβίκωνα»

«Η επίθεση στο σπίτι του κ. Πορτοσάλτε καταδικάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης που εξεδόθη από τον αρμόδιο τομεάρχη, κ. Ραγκούση. Η επίθεση αυτή του Ρουβίκωνα ήταν μια προσπάθεια φίμωσης ενός δημοσιογράφου, με τον οποίο εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα στα περισσότερα που λέει, αλλά έχει δικαίωμα να λέει ελεύθερα ό,τι πιστεύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας, φασισμού, φίμωσης, αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας».

«Το γεγονός όμως της επίθεσης αυτής φέρνει στο φως την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα. Που είναι οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη πως άμα αναλάβει τη διακυβέρνηση, μέσα σε ένα μήνα δεν θα υπάρχει ο Ρουβίκωνας; Τι κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Προστασία του Πολίτη που κάθε βράδυ καίγονται αυτοκίνητα και γίνονται κλοπές σε μίνι μάρκετς; Με την ρητορική περί ασφάλειας παραπλάνησε τον ελληνικό λαό το κόμμα της ΝΔ και τώρα βλέπουμε ότι και ο Ρουβίκωνας ακόμη δρα και η κοινή εγκληματικότητα έχει αυξηθεί. Στα χρόνια της ΝΔ έχει αυξηθεί το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών καθώς έχουν αυξηθεί και τα επίσημα καταγεγραμμένα ποσοστά του κοινού εγκλήματος».

Αντιθεσμικές δηλώσεις από τον κ. Μπογδάνο που χρειάζονται καταδίκη

«Από το βήμα του ΣΚΑΙ ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Μπογδάνος ξεστόμισε αθλιότητες ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας χρηματοδοτούν τον Ρουβίκωνα και πως υποθάλπουμε τέτοιες ενέργειες. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτες και αντιθεσμικές αυτές οι δηλώσεις και δεν αρμόζουν στο ρόλο του βουλευτή. Ο κ.

Μητσοτάκης και η ΝΔ πρέπει να πάρει θέση ενάντια σε αυτές τις αθλιότητες. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς».

Διαχείριση προσφυγικού και φράχτης στο Αιγαίο

«Αναφορικά με το φράγμα στο Αιγαίο θέλω να πω πως αν δεν ήταν τόσο τραγική η ιδέα, θα ήταν απλά γελοίο από όλες τις απόψεις. Με μια απλή μέθοδο των τριών καταλαβαίνουμε ότι αν για 2,5χιλ φράγματος θα ξοδέψει η Κυβέρνηση μισό εκατομμύριο ευρώ, τότε για 800χιλ ακτογραμμής θα χρειαστούμε 1,080 δις ευρώ. Επιπλέον, ιδίως το καλοκαίρι, λόγω τουρισμού, υπάρχει μεγάλη κίνηση νόμιμων σκαφών, από και προς τα νησιά και την Τουρκία. Τότε τι θα γίνει; Θα βάλει θυρωρό η Κυβέρνηση στο φράγμα, να ανοίγει και να κλείνει για τους τουρίστες; Επίσης, η τοποθέτηση φράγματος θα δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους για σοβαρά ατυχήματα στη Ναυσιπλοΐα (τάνκερ, δεξαμενόπλοια, αλιευτικά σκάφη, κτλ). Και ρωτάμε, η Κυβέρνηση έχει ενημερώσει τον ΙΜΟ, τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας για αυτές τις ενέργειες; Τέλος, απόλυτο δείγμα ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα είναι το γεγονός ότι από τη στιγμή που το φράγμα δεν έχει θεμέλια και λόγω κυμματισμού, αναπόφευκτα θα κινείται μέσα στη θάλασσα. Υπάρχει έτσι μεγάλη πιθανότητα να γίνει ναυτικό ατύχημα στα δικά μας χωρικά ύδατα, αλλά από την άλλη πλευρά του φράγματος. Σε αυτή την περίπτωση, με την δικαιολογία της έρευνας και της διάσωσης, θα σπεύσουν οι τουρκικές αρχές να επιχειρήσουν εντός των δικών μας θαλασσίων συνόρων, περίπτωση που θα επηρεάσει σοβαρά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Ας μην ξεχνάμε ότι με την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας οι ροές από 15.000 την μέρα, έγιναν 300. Αυτό κατάφερε η προηγούμενη Κυβέρνηση, με την ΝΔ, τότε, να κάνει τραγική προπαγάνδα ότι δήθεν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που οι ροές έχουν αρχίσει και αυξάνονται ποιος φταίει; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Ερντογάν; Και τι ουσιαστικό κάνει η Κυβέρνηση για να τις αντιμετωπίσει όταν τον πληθυσμό της Μόρια τον παραδώσαμε στις 5.000 και τώρα έχει φτάσει στις 20.000;»ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ