ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νίκος Καραμαρίτης : Με πολύ μεγάλη πτώση θα κλείσει η φετινή σεζόν στην Λίνδο

 

Με πολύ μεγάλη πτώση κινήθηκε φέτος η Λίνδος. Η φετινή τουριστική σεζόν σχεδόν δεν υπήρξε για τον πιο δημοφιλή προορισμό στο νησί της Ρόδου και όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραμαρίτης «φέτος ήταν μια πολύ κακή σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι τουρίστες δεν ήρθαν στην Λίνδο και οι επιχειρήσεις δεν δούλεψαν. Ας ελπίσουμε ότι θα βγει έγκαιρα το εμβόλιο για να ετοιμαστούμε για την επόμενη σεζόν.  

Εμείς ως δημοτική ενότητα θα διοργανώσουμε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις για να αναδείξουμε την Λίνδο που έχει μια τεράστια ιστορία με πολύ μεγάλη αξία. Δεν είναι απλώς ένας τουριστικός προορισμός είναι μια σπουδαία πόλη της αρχαιότητας που ξεκινούσε κάτω από την Ακρόπολη κι έφτανε μέχρι τα Λάερμα». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή Ρόδου με την αντιδημαρχία Λινδιών ετοιμάζονται να διοργανώσουν μια πολιτιστική εκδήλωση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Υπουργείο Πολιτισμού για να αναδειχτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές του 1903 – 1914.  

Θα είναι μια καμπάνια, για το «Χρονικό της Λίνδου», υπόθεση γνωστή και ως «Τα Ελγίνεια της Ρόδου» για την οποία έχουν δημοσιευθεί άρθρα και περιλαμβάνεται σε πολλά ιστορικά βιβλία, της Ελλάδας και του εξωτερικού.  

Πρόκειται για μία μαρμάρινη στήλη του 99 π.Χ. στην οποία έχει καταγραφεί η πορεία της πόλης αλλά και οι επιφάνειες της θεάς Αθηνάς. Η στήλη αυτή βρέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, κοντά στο αρχαίο θέατρο της Λίνδου στις αρχές του 20ού αιώνα κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ερευνών από την Αρχαιολογική Σχολή της Δανίας και σήμερα, βρίσκεται σήμερα στο Μουσείο της Κοπεγχάγης.  

Στους σχεδιασμούς της προσπάθειας περιλαμβάνεται και η δημιουργία πιστού αντίγραφου ώστε να μπορούν και οι ξένοι τουρίστες και οι Έλληνες, φυσικά, να δουν περί τίνος πρόκειται. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ