ΔΙΕΘΝΗ

Παραμένει εγκλωβισμένο στην Οδησσό το πλοίο με τους έξι Έλληνες ναυτικούς

Εγκλωβισμένο στο λιμάνι Γιούζνε της Οδησσού παραμένει το φορτηγό πλοίο με τους έξι Έλληνες ναυτικούς, καθώς δεν του χορηγείται απόπλους, λόγω της αναστολής λειτουργίας των ουκρανικών λιμανιών, εν μέσω του πολέμου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, έχει ζητηθεί η συνδρομή της ελληνικής προξενικής αρχής στην Οδησσό για παρέμβαση στις τοπικές αρχές και την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής, με στόχο τον απόπλου του πλοίου.
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης επικοινωνεί τακτικά με πλοιάρχους όλων των ελληνικών πλοίων στην περιοχή και δεν έχει αναφερθεί άλλο πρόβλημα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν παρουσία πολεμικών πλοίων ανοικτά της Οδησσού.

Στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται πέντε πλοία υπό ελληνική σημαία με 42 Έλληνες ναυτικούς. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία πέντε ελληνόκτητων πλοίων υπό ξένη σημαία στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στα πέντε εκ των οποίων επιβαίνουν δώδεκα Έλληνες ναυτικοί.
Στο νότιο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται έξι πλοία υπό ελληνική σημαία με 44 Έλληνες ναυτικούς εκ των οποίων δύο πλοία βρίσκονται έξω από τα Στενά του Βοσπόρου.
Από τα 10 πλοία που βρίσκονται στο βόρειο μέρος της Μαύρης Θάλασσας και επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί, δύο εξακολουθούν να παραμένουν στο λιμάνι Γιούζνε Οδησσού, ένα στο λιμάνι Οδησσού, δύο στο αγκυροβόλιο στο Στενό Κέρτς, ένα στο αγκυροβόλιο του Νοβοροσίσκ Ρωσίας, δύο στο λιμένα του Νοβοροσίσκ, ένα βρίσκεται εν πλω για το λιμάνι του Νοβοροσίσκ, ένα στο λιμάνι Dneprobugskiy Ουκρανίας και ένα στο λιμάνι Μικολάιβ.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ