ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Δεν έχουν τέλος οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία. Αυτή τη φορά, οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέλνουν σαφές “μήνυμα” στη Μόσχα μέσω του Μινσκ!

Πως; Βγάζοντας από το σύστημα Swift τρεις τράπεζες της Λευκορωσίας, ένα σαφές μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία πως την επόμενη φορά μπορεί να είναι εκεί που θα εκδιωχθεί από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών.

Οι 27 αποφάσισαν σήμερα (09.03.2022) την επέκταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας και του Μινσκ, αποσυνδέοντας τρεις λευκορωσικές τράπεζες από το σύστημα Swift, ανακοίνωσε στο Twitter η γαλλική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι πρεσβευτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκριναν επίσης νέες κυρώσεις στους τομείς της ναυσιπλοΐας και των κρυπτονομισμάτων και πρόσθεσαν Ρώσους αξιωματούχους και ολιγάρχες στην μαύρη λίστα της ΕΕ.

Τα μέτρα συμπληρώνουν τις τρεις δέσμες των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία που επιβλήθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες από την Ενωση.

newsit

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ