ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόσκρουση σε ύφαλο για το «Νήσος Κάλυμνος» ανοικτά της Τελένδου – Διαπιστώθηκε εισροή υδάτων

Πρόσκρουση σε ύφαλο για το «Νήσος Κάλυμνος» ανοικτά της Τελένδου – Διαπιστώθηκε εισροή υδάτων

Σε ύφαλο ανοιχτά της Τελένδου προσέκρουσε λίγα λεπτά μετά τον απόπλου από το λιμάνι της Λέρου το πλοίο «Νήσος Κάλυμνος», με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ελεγχόμενη ροή υδάτων.

Στο πλοίο επέβαιναν 31 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα και μετέφερε 4 φορτηγά οχήματα. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δυο περιπολικά σκάφη του λιμενικού και δυο ρυμουλκά προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί, κάτι που δεν χρειάστηκε καθώς το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμάνι της Καλύμνου.

Εν συνεχεία, ποντίστηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του «Νήσος Κάλυμνος» και καταδύθηκε ιδιώτης δύτης, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη δυο ρηγμάτων στην αριστερή πλευρά του πλοίου, τη θραύση πηδαλίου και τη στρέβλωση της προπέλας καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ μέλη ΤΚΕΠ του λιμεναρχείου Καλύμνου όπου διαπίστωσαν την κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου «Νήσος Κάλυμνος» μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ