Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πτώση αριθμού κρουσμάτων covid-19 στην Κάλυμνο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ΕΟΔΥ.

Πτώση του αριθμού κρουσμάτων covid-19 στην Κάλυμνο σημειώθηκε  τις τελευταίες 7 ημέρες σύμφωνα με τα επίσημα  στοιχεία ΕΟΔΥ .

Παραθέτουμε τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Κάλυμνο και ανακοινώθηκαν επίσημα από τον ΕΟΔΥ με τις « Ημερήσιες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)» για τις τελευταίες 7 ημέρες από το περασμένο Σάββατο

27 Φεβρουαρίου:2

28 Φεβρουαρίου:6

1 Μαρτίου: 6

2 Μαρτίου: 0

3 Μαρτίου: 9

4 Μαρτίου: 4

5 Μαρτίου:1

Σύνολο 28 κρούσματα

Να σημειώσουμε ότι το χρονικό διάστημα από 20 έως 26 Φεβρουαρίου 2021 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν ανέλθει στα 79

Μία εξέλιξη που μπορεί να θεωρηθεί ως θετική, αν και ο αριθμός και των 28 κρουσμάτων θεωρείται αρκετά υψηλός . Δείχνει όμως ότι τα μέτρα  που έχουν ληφθεί στην Κάλυμνο από το πρωί του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2021,που το νησί μπήκε στο επίπεδο ΠΟΛΥ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) έστω και καθυστερημένα άρχισαν να αποδίδουν.

Σίγουρα η εξέλιξη αυτή σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει έστω και κάποιος ελάχιστος εφησυχασμός.

Τα ενεργά κρούσμστα που υπάρχουν στο νησί είναι αρκετά για να δημιουργήσουν  νέες εστίες εφόσον δεν τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα.

Σχεδόν  όλες οι κλίνες στο  Τμήμα covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου είναι κατειλημμένες.

Οι καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο νησί είναι  δύσκολες από την πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνονται. Ας υπάρξει όμως υπομονή και ψυχραιμία, ας επικρατήσει η λογική ,η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση.

#pressgreece

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ