ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

H

Υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Τρίτης η πυρκαγιά στη Ρόδο. Υπενθυμίζεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και μετέτρεψε σε αποκαΐδια περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

Την νύχτα στην περιοχή του μετώπου στη Ρόδο παρέμειναν πυροσβέστες και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς, ενώ και σήμερα συνεχίζεται η αυξημένη επιφυλακή σε όλο το νησί, λόγω του υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μίλησε για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στα νησιά της περιφέρειας Ρόδου. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά στην Κω. Με το πρώτο φως της ημέρα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού, ενώ στο σημείο δρουν και επίγειες δυνάμεις. Η εστία της φωτιάς βρίσκεται σε χαράδρα και αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο.

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο νησί της Ρόδου» και «η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην Κω, βρίσκεται υπό έλεγχο», τόνισε το βράδυ της Τρίτης ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ