ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεργασία της Επιμελήτριας Ανηλίκων Ρόδου με το Πολυδύναμο Κέντρο Ρόδου του ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιμελήτριας Ανηλίκων Ρόδου κας Γεωργίας Κακά με τα στελέχη της Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Ρόδου στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου.

Στη συνάντηση αναδύθηκε η ανάγκη συνεργασίας των δύο δομών και  συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ τους.

Ο στόχος αυτού του μνημονίου συνεργασίας αφορά το πώς θα ωφεληθούν οι εξυπηρετούμενοι ανήλικοι και οι οικογένειές τους με την προοπτική της ομαλής κοινωνικής επανένταξης των νέων μέσω της συμμετοχής τους στο Κέντρο. Υπενθυμίζουμε ότι στο Πολυδύναμο Κέντρο Ρόδου παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας για εφήβους και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν θέματα εθισμού σε παράνομες ουσίες ή διαδίκτυο.

Το Πολυδύναμο Κέντρο όπως και η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ» είναι δομές που  εξυπηρετούν και οι δύο την αντιμετώπιση των (νόμιμων και παράνομων) εξαρτήσεων στο νησί μας και έχουν ενταχθεί από  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020». Από τις αρχές Δεκεμβρίου στεγάζονται και σε έναν καινούριο χώρο, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 51-53.

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης στη χώρα μας και το έργο του  αφορά στη θεραπεία, στην πρόληψη, την εκπαίδευση επαγγελματιών και την έρευνα.

Στο Πολυδύναμο  Κέντρο του ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ» στη Ρόδο,  παρέχονται υπηρεσίες Πρόληψης, Συμβουλευτικής και Θεραπείας για ενήλικες και έφηβους παρέχοντας ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση στα ίδια τα άτομα που έχουν θέματα εξάρτησης νόμιμων ή παράνομων ουσιών αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους.

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου συνεργάζεται με όλους τους δημόσιους  τοπικούς φορείς και τοπικές κοινότητες και  διοργανώνει Ενημερωτικές και Επιμορφωτικές Δράσεις που απευθύνονται τόσο στον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων όσο και στο ευρύ κοινό (ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σε οργανωμένες συνεργατικές δράσεις, οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια) σε όλο το νησί της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με βασικό στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Παράλληλα, τα εξειδικευμένα στελέχη της μέσω του “Street Work” έχουν ως στόχο την προσέγγιση και υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων που βρίσκονται στον δρόμο και την παραπομπή τους σε ανάλογες δομές σχετικές με τις ανάγκες τους.

Τονίζεται ότι όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν και δεν χορηγούνται υποκατάστατα.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι τα 22410 73751 και 22410 20343.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ