ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δεδωκανήσου: Η Ρόδος σε «βαθύ κόκκινο» και οι αιρετοί σε «βαθιά νιρβάνα»

Όταν η έναρξη της τουριστικής σεζόν βρίσκεται στο παραπέντε, και ενώ ο διεθνής τύπος εκθειάζει τα ελληνικά νησιά ως ασφαλείς περιοχές από την πανδημία,

η  Κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τη χαριστική βολή στα νότια Δωδεκάνησα, εντάσσοντας τη Ρόδο, τη Σύμη, τη Χάλκη, την Τήλο και το Καστελλόριζο, σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου.

Είναι απορίας άξιο πως τα νησιά μας κατέληξαν ακαριαία στο «βαθύ κόκκινο». Γνωρίζει κάποιος κάτι και δεν το γνωρίζει η κοινωνία μας;

Υπήρξε μήπως αδράνεια και ολιγωρία σε επαρκή μέτρα υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας;

Τόσο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου όσο και ο Δήμαρχος Ρόδου, που σιωπούν προκλητικά για να μη δυσαρεστήσουν την Κυβέρνηση, φέρουν ακέραια την ευθύνη. Αναμένουμε δε, τις δικές τους αντιδράσεις στις σημερινές αποφάσεις, και τις αιτιολογίες τους για το πώς φτάσαμε στο «βαθύ κόκκινο».

Lockdown μέσα στο lockdown. Αυτό είναι το μόνο κυβερνητικό σχέδιο. Και προφανώς σ’ αυτό συναινούν οι αιρετοί μας. Περιοριστικά μέτρα χωρίς την απαραίτητη οικονομική στήριξη όσων πλήττονται. Η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει τη φωνή των ανθρώπων της πρώτης γραμμής που συνεχώς φωνάζουν για συνταγογράφηση των τεστ, μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας και σχολεία.

Η αποτυχία έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ξεκίνημα της Άνοιξης βυθιζόμαστε στον πιο βαρύ Χειμώνα.

Το Γραφείο Τύπου – .

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ