ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα είπε όλα σε λίγες γραμμές: H επιστολή ενός 13χρονου μαθητή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγινε αμέσως viral

 

ίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σητεία, ο 13χρονος Γιώργος Σταυρακάκης μαθητής της Α’ Γυμνασίου, πήρε την πρωτοβουλία να γράψει επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσκαλώντας την να επισκεφθεί την πόλη του και τους κατοίκους της, για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

«Πιστεύω πως μόνο η δικιά σας επίσκεψη» αναφέρει μεταξύ άλλων «θα δώσει στους πολίτες της πόλης το θάρρος να συνεχίσουν να δουλεύουν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η μανία της φύσης».

O 13χρονος Γιώργος συνέταξε την επιστολή του στις 20 Οκτωβρίου, θεωρώντας πως η παρουσία της κ. Σακελλαροπούλου είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Τις σκέψεις του αυτές, όπως αναφέρει και στο γράμμα του, παίρνει το θάρρος να τις μοιραστεί με την ΠτΔ διότι ως Αρχηγός του Κράτους που είναι πρέπει να ενημερωθεί για την πρωτοφανή καταστροφή που συνέβη στη Σητεία.

Η επιστολή του 13χρονου μαθητή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πλημμύρες στη Σητεία

Ο νεαρός μαθητής γράφει στην επιστολή του:

«Αγαπητή κυρία Σακελλαροπούλου, ονομάζομαι Γιώργος Σταυρακάκης και είμαι μαθητής και πρόεδρος του Α3 τμήματος του 1ου Γυμνασίου Σητείας. Με την πρωτοφανή αυτή καταστροφή που συνέβη στην πόλη μας έκρινα πως το σωστό και πρέπον να συμβεί αυτή τη στιγμή είναι να ενημερωθείτε εσείς ως η Αρχηγός του Κράτους και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα σας ζητούσα λοιπόν με όλο το θάρρος να επησκεφθείτε την περιοχή μας και να δείτε με τα μάτια τις καταστροφές και τις ζοφερές ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι, οι ξενοδόχοι, οι καταστηματάρχες και τέλος οι πολίτες της Σητείας.

Βέβαια πρέπει να σημειώσω ότι ήδη έχουν επισκεφθεί την περιοχή ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο βουλευτής Μανώλης Θραψανιώτης.

Παρά την επίσκεψη των κυρίων πιστεύω πως μόνο η δικιά σας επίσκεψη θα δώσει στους πολίτες της πόλης το θάρρος να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς φόβο, επίσης η επίσκεψή σας θα τους δώσει κουράγιο και θα τους κάνει να νιώσουν στοργή από την πλευρά σας και τέλος η επίσκεψή σας θα κάνει τους συμπολίτες μου να συνεργαστούν και να δουλέψουν όλοι μαζί για τον καθαρισμό της πόλης.

Εξίσου σημαντικό είναι να αναφέρω ότι σε 8 ημέρες είναι η Εθνική εορτή «Το ΟΧΙ» και όπως κάθε χρόνο παρελάζουμε στην κεντρική πλατεία της Σητείας η οποίας σήμερα έχει υποστεί ζημιές όπως η παραλιακή και άλλες περιοχές της Σητείας. Με την επίσκεψή σας θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε ανθρώπους από πολλούς τομείς και διαφόρων ειδικοτήτων, μαθητές από διάφορα σχολεία, ανθρώπους του δήμου και τέλος απλούς ανθρώπους που εργάζονται αυτή τη στιγμή για την ασφαλή λειτουργία της πόλης. Θα ήθελα να επιστήσετε την προσοχή σας στο γράμμα μου και να δώσετε έμφαση σε αυτά που γράφω.

 

Με εκτίμηση,

Σταυρακάκης Γιώργος

Πρόεδρος Α3»

enimerotiko.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ