ΔΙΑΦΟΡΑ

Θα τον ψήφιζε και ο πρίγκιπας: Ο μοναδικός παίκτης που αξίζει τη νίκη πιο πολύ απ’ τον Τζέιμς…

Σε αυτούς τους 5 μήνες που προβάλλεται το Survivor, υπήρξαν πολύ συγκεκριμένα πράγματα που του έδιναν «γεύση». Η φάση με Ανθή Σαλαγκούδη και Κονδυλάτο που κράτησε λίγο, ο Τριαντάφυλλος, η «κακία» του Παππά και το δίδυμο Τζέιμς-Μπάρτζη.

Για κάποιους μπορεί να είναι αυτό το φθηνό κόλπο της παραγωγής με το ειδύλλιο Μαριαλένας-Σάκη, αλλά αυτό περισσότερο κακό έχει προκαλέσει στη Μαριαλένα, επειδή ο Σάκης είναι ο πλέον αχώνευτος, παρά αποτελεί κάτι με το οποίο το κοινό θέλει όντως να ασχοληθεί. Ιδίως όταν υπάρχουν στιγμές που φαίνεται τόσο επιτηδευμένο και υπερβολικό…

Ουσιαστικά η παρουσία του Τζέιμς και εν δευτέροις του Μπάρτζη, ήταν αυτή που κρατούσε και την ουσία του φετινού Survivor, από οποιαδήποτε άποψη κι αν το δει κανείς. Αγωνιστικά, σε επίπεδο στρατηγικής, σε επίπεδο ποιότητας χαρακτήρα, σε όλα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στους 9 κάποιος που να ματσάρει όλα τα στοιχεία στον ίδιο βαθμό.

Αγωνιστικά ο Κατσούλης είναι ο κορυφαίος όλων, ανίκητος. Δεν έχει όμως τίποτα άλλο. Αν δεν είχε μπει ποτέ στο παιχνίδι, καμία διαφορά δε θα υπήρχε για το κοινό. Ο Κόρομι τσεκάρει όλα τα κουτάκια του Τζέιμς, μα σε απίστευτα χαμηλό επίπεδο.

Ποιος λοιπόν αξίζει να πάει τελικό και να κατακτήσει το Survivor από τους υπάρχοντες παίκτες;

Αν το δούμε από την οπτική του χαρακτήρα, νομίζουμε πως η Ελένη Χαμπέρη πληροί όλα τα κριτήρια, ενώ είναι και καλή αγωνιστικά και εσχάτως έχει αποκτήσει περισσότερο λόγο μέσα στο ριάλιτι και δείχνει έτοιμη να έρθει σε αντιπαράθεση όταν συμβαίνει κάτι άδικο.

Αν το δούμε αγωνιστικά, τότε Κατσούλης, Μπόγδανος και Κόρομι έχουν το προβάδισμα. Αν το δούμε με βάση την απήχηση στο κοινό, υπάρχει μια και μόνη απάντηση. Αν το δούμε με βάση το δίκαιο, τότε θα πρέπει να στενέψουμε τις επιλογές στους 4 που βρίσκονται στο Survivor από την πρώτη ημέρα και έχουν επιδείξει μεγαλύτερο βάθος αντοχών.

Αυτό το τελευταίο κριτήριο θα είναι η δική μας βάση, με μια εξαίρεση. Έχουμε επομένως 5 παίκτες από τους οποίους μόνο 2 αγγίζουν περισσότερο τη νίκη.

Γιώργος Κόρομι

Είναι από την πρώτη ημέρα, αγωνιστικά στέκεται σε καλά επίπεδα, αν και όχι ανάλογα των σωματικών του ικανοτήτων, έχει συμμετάσχει σε τσακωμούς, έχει βρεθεί στη θέση του δίκιου, μα και στην πλευρά του άδικου, αλλά μάλλον πυροβόλησε τα πόδια του όταν άρχισε να κατηγορεί για διάφορα τους Τζέιμς και Μπάρτζη.

Γιώργος Ασημακόπουλος

Δεν ήταν ποτέ στους πολύ δημοφιλείς, πάντοτε κέρδιζε δημοφιλία με το να βρίσκεται δίπλα σε άλλους και εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει κουράσει αρκετά με τις τοποθετήσεις του. Μιλάει περισσότερο απ΄όσο χρειάζεται, κάνει περιττούς ακκισμούς, δεν είναι κάτι σούπερ αγωνιστικά, άρα κι αυτός αποκλείεται από τις πιθανές επιλογές.

Μαριαλένα Ρουμελιώτη

Η Μαριαλένα είναι ο ένας ισχυρός πόλος, αν και κάπως outsider. Αν δεν υπήρχε ο Σάκης να την τραβάει προς τα κάτω ως προς το κοινό, τότε θα την θεωρούσαμε την πιο άξια νικήτρια. Έχει την κηλίδα της συμμετοχής στη γνωστή κλίκα αλλά αυτό θα ξεχνιόταν σύντομα. Αγωνιστικά είναι εξαιρετική, έχει υπερβεί τα ανθρώπινα όρια δεδομένου κι ότι αντιμετωπίζει ορμονικά θέματα, οπότε θα είναι σίγουρα βασική διεκδικήτρια. Από τις κοπέλες καμία άλλη δεν θα φτάσει ως το τέλος. Θα μπορούσε να το κάνει μόνο η Χαμπέρη αν είχε μπει εξ αρχής.

Τριαντάφυλλος

Μέχρι εδώ το κοινό έδειξε να τον θέλει στο μέγιστο βαθμό. Έχουν περάσει όμως 2 εβδομάδες από την τελευταία του υποψηφιότητα και μέσα σε αυτές έγιναν διάφορες αυξομειώσεις στην εικόνα του. Ήταν σωστή τακτικά κίνηση να τείνει χείρα επικοινωνίας σε Τζέιμς και Μπάρτζη όσο οι Μπλε τους είχαν απέναντι, αλλά το γεγονός πως αγωνίζεται όποτε του καπνίσει, έχει θέση εμψυχωτή μόνο και διαρκώς επιχειρεί να υποβιβάσει τη Μπλε Ομάδα σε στιγμές που είναι ταλαιπωρημένη και πεσμένη ψυχολογικά, όπως χθες, τον μετατρέπει στον Χλαπάτσα του Survivor.

Η δε αποχώρηση του Τζέιμς τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, καθώς αποδεικνύει πως όταν ζητούσε από το κοινό να μην τον στηρίξει για να φύγει, περισσότερο υποκρινόταν, παρά το εννοούσε. Αν θες να φύγεις, τότε φεύγεις. Δεν κάνεις τέτοιους μελοδραματισμούς. Σίγουρα θα βρεθεί τελικό, δυστυχώς, αλλά έστω κι εκεί θα πρυτανεύσει η λογική.

Ηλίας Μπόγδανος

Αν εξαιρέσουμε το διάστημα παραμονής του στο ριάλιτι, ο Ηλίας Μπόγδανος είναι ίσως ο πιο ταιριαστός στα περισσότερα κριτήρια για να κερδίσει. Εσχάτως όμως χάνει αρκετούς πόντους και με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε σε Τζέιμς-Μπάρτζη, με τα κολλητιλίκια του με Σάκη-Ασημακόπουλο-Ντάφυ, αλλά κυρίως με τους πανηγυρισμούς του που σε κάποιο βαθμό δείχνουν μικροψυχία.

Θεωρούμε πάντως πως Μπόγδανος και Μαριαλένα είναι οι δύο πιο ταιριαστοί για να το πάρουν, εφόσον δεν υπάρχει στο κάρδο ο Μπάρτζης και κυρίως ο Τζέιμς. Συνυπολογίζοντας όμως το γεγονός ότι η Μαριαλένα είναι… μαύρο πρόβατο για τους φανατικούς του reality και των social media, καταλήγουμε στο προφανές. Ηλίας Μπόγδανος (εκτός αν δώσει νέα παράταση 6 μηνών ο Ατζούν αποχωρήσουν όλοι και γίνει το πρώτο reality στα χρονικά χωρίς νικητή).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ