ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Σχέδιο ελευθερίας για εμβολιασμένους – Η οικονομία δεν κλείνει εξαιτίας των ανεμβολίαστων

Ένα σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού βρίσκεται «στα σκαριά» στο υπουργείο Υγείας, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως στα σημεία που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού πολίτες χρειάζεται ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος και σημείωσε πως θα πρέπει οι εμβολιασμένοι «να φτάνουν στο σημείο κανονικότητας».

Τόνισε πως σε μικτούς χώρους θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και όχι για τιμωρία όσων έχουν αποφασίσει να μην κάνουν εμβόλιο. Παράλληλα, υπογράμμισε πως το σύστημα υγείας ενισχύεται ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.

Σημείωσε πως από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο και μπορούν να γίνονται τεστ, το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο, «η οικονομία δεν κλείνει, δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων».

Για τις παρελάσεις ανέφερε ότι μεσολαβούν τρεις εβδομάδες έως την 28η Οκτωβρίου και βασική αρχή της κυβέρνησης είναι να μην κλείνει η οικονομία και η κοινωνική δραστηριότητα, αφού υπάρχει το εμβόλιο, «αξιολογώντας όμως πάντοτε την επιδημιολογική εικόνα».

Έτσι, τόνισε πως ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τις παρελάσεις και αν δεν αποφασιστεί κάτι διαφορετικό θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι στις περιοχές με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, τα κρούσματα κορονοϊού και οι νοσηλείες είναι σαφώς περισσότερες. Τέλος, αναφέρθηκε και στα σχολεία λέγοντας πως έχουμε ακόμη τη δυνατότητα για μαθήματα με ανοιχτά τα παράθυρα, ενώ επανέλαβε πως τα κρούσματα στα παιδιά είναι ακόμη λιγότερα από τον Αύγουστο.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ