ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με κορονοϊό ή χωρίς το νοσοκομείο της Ρόδου πάσχει από έλλειψη γιατρών

 

Στην πρώτη γραμμή της μάχης η Παθολογική Κλινική με το υπάρχον προσωπικό

Συνεχίζει να πάσχει σοβαρά από έλλειψη γιατρών το νοσοκομείο της Ρόδου. Μπορεί ο αγώνας για την πανδημία να είναι σε εξέλιξη, γιατί τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη  με τον κορονοϊό καθώς τώρα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος  αλλά το πρόβλημα  στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού παραμένει.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του μερίμνησε ώστε να προσληφθούν γιατροί και να καλυφθούν τα κενά. Πήρε τη διαβεβαίωση για την κάλυψη των θέσεων. Οι προκηρύξεις μεν έγιναν αλλά δεν έχει γίνει ακόμη η πληρωση των θέσεων.

Όμως η δουλειά έχει αυξηθεί στο νοσοκομείο και εξαιτίας της πανδημίας. Οι δύο παθολογικές κλινικές συγχωνεύθηκαν σε μια και δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα για την πανδημία. Εκτός αυτού δημιουργήθηκε και ΤΕΠ δηλαδή Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για τον κορονοϊό. Και όλα αυτά λειτουργούν με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό όπως δήλωσε στο Βήμα της Δωδεκανήσου ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής  κ. Στέλιος Καραταπάνης.

« Χρειάζονται γιατροί για  την παθολογική κλινική γιατί δεν μπορεί όλος ο όγκος της δουλειάς και στη νέα κλινική για τον κορονοιό και στο τμήμα για την πανδημία να καλύπτεται από τον ίδιο αριθμό γιατρών», τόνισε ο κ. Καραταπάνης.

Αξίζει να σημειωθεί  πως έχει ζητηθεί η συνδρομή των ιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας του νησιού για την ενίσχυση του νοσοκομείου αλλά μέχρι στιγμής ανταπόκριση δεν υπήρξε

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στο αναισθησιολογικό τμήμα που έχει μείνει με τρία άτομα που δεν μπορούν να καλύψουν τον όγκο της δουλειάς ειδικά τώρα που θα  αρχίσουν με την άρση των μέτρων και οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις.

 

 



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ