ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 2021: «Δεν θέλω να γίνω μνημείο του εαυτού μου»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2021, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήθηκε για το «τι άλλαξε ο Αλέξης Τσίπρας» μετά την ήττα στις τελευταίες εκλογές. «Τι διαφορετικός είναι για να ζητήσει τώρα την ψήφο του ελληνικού λαού που τον αποδοκίμασε στις τελευταίες εκλογές;».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μου φέρνετε στο μυαλό τον κύριο Κόυνερ του Μπρεχτ. Τον συναντάει κάποιος και του λέει “έχω ένα χρόνο να σας δω, δεν αλλάξατε καθόλου” και απαντά ο κύριος Κόυνερ: “Ωχ, δηλαδή έχω γίνει ένα μνημείο του εαυτού μου“. Και τα κόμματα και οι άνθρωποι αν δεν αλλάζουν γίνονται μνημεία του εαυτού τους», χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα σε κίνηση.

Και συνέχισε: «Δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου. Από το 2008 έχω μεγάλη εμπειρία, έχω κάνει λάθη, έχω δώσει μάχες και έχω συσσωρευμένη πείρα και γερό στομάχι. Είναι αναγκαίο αν θέλεις να είσαι χρήσιμος στους πολίτες να βρεις τις μέγιστες δυνατότητες για να εκπροσωπείς τα συμφέροντά τους. Αυτό γίνεται μέσα από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα στις συνθήκες που ζούμε».

Τόνισε ακόμα ότι ναι μεν η Κοινοβουλευτική Ομάδα παρέμεινε η ίδια, αλλά ο ίδιος πλαισιώνεται από νέα πρόσωπα. Τα νέα πρόσωπα, είπε δεν θα διώξουν εκείνους που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο κόμμα αλλά θα γίνει ένα «πάντρεμα».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ