ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανακοινώσεις – βόμβα Χαρδαλιά για νέο lockdown

Τα μέτρα που θα παρθούν αν ξεφύγει η κατάσταση.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, κος Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στο φαινόμενο των τοπικών lockdown που έχει ξεκινήσει με πρώτα «θύματα» τα νησιά του Αιγαίου, εξηγώντας τι πραγματικά συμβαίνει.

«Αυτό που συμβαίνει είναι έξω από κάθε λογική. Δεν στοχοποιούμε νησιά, δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση. Εγώ προσωπικά ούτε κουνάω το δάχτυλο, ούτε απειλώ, ούτε στέλνω τελεσίγραφα», δήλωσε αρχικά ο υπουργός ενώ συνέχισε:

«Η κυβέρνηση έχει πολλά εργαλεία για τα μέτρα που μπορεί να πάρει.Τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής διαφέρουν. Θα δείτε περιοχές όπως η Μύκονος, όπου το 46% των κρουσμάτων συνδέονται με εργασία στους χώρους του τουρισμού και αναψυχής. Υπάρχουν άλλες περιοχές που η διασπορά συνδέεται με εξωτερικές και κοινωνικές συναθροίσεις. 

«Εμείς δεν πάμε να επιβάλουμε μέτρα με τιμωρητική διάθεση, Είχαμε διαρκώς νέες συρροές. Όταν επιβάλαμε τα μέτρα στην Μύκονο, μέσα σε 4 μέρες οι συρροές αυτές άρχισαν να στεγανοποιούνται. Εμείς βάζουμε μέτρα όταν βλέπουμε ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ