ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απαγόρευση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών δρομολογίων ζητά ο δήμαρχος Κω

 

Απαγόρευση αεροπορικών πτήσεων και ακτοπλοϊκών δρομολογίων ζήτησε από τον πρωθυπουργό με επιστολή του ο δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικητάρας.

 

Ο δήμαρχος Κω εκφράζει  στην ουσία την αγωνία των δημάρχων όλων των νησιών της  Δωδεκανήσου που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες τα καράβια να έρχονται γεμάτα με πολίτες από την Αθήνα άλλες πόλεις της  Ελλάδος και το εξωτερικό.

 

«Στην ορατή περίπτωση εξάπλωσης του κορονοϊού, η συγκέντρωση πληθυσμού στα νησιά θα επιβαρύνει τις νοσοκομειακές υποδομές, όπου υπάρχουν, που και σήμερα αδυνατούν να παράσχουν ολοκληρωμένη φροντίδα.Ζητάμε περιορισμό της κίνησης διότι νησιά, όπως η Κως, αδυνατούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις»,αναφέρει ο δήμαρχος Κω.

 

Ο δήμαρχος Κω ζητάει  επίσης μετακίνηση επιβατών με τα δρομολόγια μεταφοράς εμπορευμάτων στις περιπτώσεις όπου είναι αναγκαίο, όπως γιατροί, νοσηλευτές, στρατιωτικοί κ.λ.π.. Επίσης αιτείται επιδότηση ακτοπλοϊκών εταιρειών, που αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης λόγω έλλειψης έργου.

 

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Κω αναφέρει τα ακόλουθα:

 

 

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

η αίσθηση ότι αποδίδουν τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού επιβάλλει τη λήψη και επιπλέον μέτρων για την προστασία των νησιών.

Ο νησιωτικός χώρος έχει ιδιαιτερότητες που μπορεί να λειτουργήσουν θετικά στην προσπάθεια που γίνεται, έχει όμως και μεγάλες αδυναμίες, κυρίως στις ιατρονοσηλευτικές υποδομές.

Το μέλλον είναι μπροστά μας και θα μπορέσουμε να τα συζητήσουμε, αρκεί να διαχειριστούμε επιτυχώς τα σημερινά γεγονότα.

Αυτή την ώρα ευθύνης για όλους, σας καλώ σε γενναίες αποφάσεις, για τον περιορισμό της κίνησης επιβατών προς τα νησιά.

Στην ορατή περίπτωση εξάπλωσης του κορονοϊού, η συγκέντρωση πληθυσμού στα νησιά θα επιβαρύνει τις νοσοκομειακές υποδομές, όπου υπάρχουν, που και σήμερα αδυνατούν να παράσχουν ολοκληρωμένη φροντίδα.

Ζητάμε περιορισμό της κίνησης διότι νησιά, όπως η Κως, αδυνατούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις.

Είναι αναγκαίο να εξεταστεί άμεσα:

  1. Απαγόρευση αεροπορικών πτήσεων και ακτοπλοϊκών δρομολογίων.
  2. Μετακίνηση επιβατών με τα δρομολόγια μεταφοράς εμπορευμάτων στις περιπτώσεις όπου είναι αναγκαίο, όπως γιατροί, νοσηλευτές, στρατιωτικοί κ.λ.π..
  3. Επιδότηση ακτοπλοϊκών εταιρειών, που αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης λόγω έλλειψης έργου.

 

Εκτιμώ ότι χρειάζεται άμεσα γενναίες αποφάσεις, ή δυνατόν σήμερα, και ψυχικό σθένος από όλους μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της μεγάλης κρίσης.

 

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ