ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστοτελία Πελώνη: «Όχι» σε νέο lockdown – «Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του»

«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε»

Την ανησυχία της για την έξαρση που παρατηρείται στα κρούσματα κορονοϊού εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης (14/7) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η Αριστοτελία Πελώνη. Διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε νέο lockdown η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως συμφωνεί με τα όσα είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, λέγοντας πως έχουμε δύο επιλογές. «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε».

«Βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας».

 

Αριστοτελία Πελώνη εμβολιασμός lockdown

 

Ενδεχόμενο νέου lockdown

Εστιάζοντας στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown».

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ».

Επίσης, για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δήλωσε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος.»

«Όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν ”άδεια άνευ αποδοχών”, ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

Εστίαση

Μιλώντας για τα μέτρα για τους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι από Παρασκευή θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας. Επίσης, είναι καθήκον του εργαζόμενου και του καταστηματάρχη να τηρηθούν τα μέτρα.

Σχολίασε, μάλιστα, ότι οι εμβολιασμένοι έχουν παραπάνω ελευθερίες.

Αναφερόμενοι στους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά.

Επίσης, οι εμβολιασμοί των παιδιών κάτω των 15 ετών είναι κάτι που συζητείται και το αξιολογούν οι επιστήμονες.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμα ακόμα και μετά από αναρτήσεις στα social media

Τι θα ισχύει τις επόμενες εβδομάδες για εστίαση, χώρους διασκέδασης, πανηγύρια και αθλητισμό; Προβλέπονται πρόστιμα για παραβιάσεις ακόμα και μετά από αναρτήσεις στα social media.

Στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά και της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας αποβλέπουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ανάσχεση του τέταρτου πανδημικού κύματος, καθώς τα κρούσματα βαίνουν μέρα με τη μέρα αυξανόμενα, φτάνοντας χθες τα 3.109. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η κορύφωση του τέταρτου κύματος τοποθετείται εντός του Αυγούστου, «είναι τεράστιας σημασίας ζήτημα η Ελλάδα να εξακολουθήσει να δείχνει την εικόνα συγκροτημένης χώρας που ελέγχει την πανδημία, έτσι ώστε ολόκληρη η τουριστική μας βιομηχανία και ο μήνας «καρδιάς» για αυτήν, που είναι ο Αύγουστος, να λειτουργήσει κανονικά» εξήγησε χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, γυρίζοντας αντίστροφα την κλεψύδρα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των νέων περιορισμών, από κοινού με τους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Βασίλη Κικίλια και Κυριάκο Πιερρακάκη αντίστοιχα.

Social Media για καταγγελίες

Για τη θεμελίωση δεύτερης ή τρίτης παράβασης αρκεί η διάπραξη οποιασδήποτε παράβασης μεταξύ αυτών που αναφέρονται σε όλα τα μέτρα. Είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων ακόμη και μετά την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράβασης, βάσει αποδεικτικού υλικού από το οποίο προκύπτει η παράβαση, δηλαδή μέσω ανάρτησης στα social media διαφόρων εικόνων από κέντρα διασκέδασης.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ