ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήλωση του πρώην δημάρχου κ. Φ. Χατζηδιάκου, για την τέλεση πολιτικών γάμων στον Αγιο Παύλο της Λίνδου

 

 

“Οι πολιτικοί γάμοι στον εκκλησάκι του Αποστόλου Παύλου της Λίνδου, ο φόβος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η εταιρεία security.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε να δίνεται λύση από πλευράς της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου για την τέλεση των πολιτικών γάμων σε τμήμα της αυλής του μοναστηρίου του Αποστόλου Παύλου στον ομώνυμο κολπίσκο της Λίνδου.

Χαιρόμαστε περισσότερο γιατί τελικά επιλέχθηκε ο ίδιος χώρος που υποδείξαμε πριν δυο χρόνια (11 Αυγούστου 2018), μαζί με τα μέλη και τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Ελευθερίου, ο οποίος μάλιστα είχε προμηθευτεί και τα υλικά να κατασκευάσει άμεσα το διαχωριστικό από τον υπόλοιπο αύλειο χώρο του μοναστηριού. Πλην όμως τότε, η εκκλησιαστική επιτροπή με επιστολή μας απαγόρευσε να το πράξουμε.

Τότε βέβαια η Μητρόπολη και η Εκκλησία της Λίνδου δεν μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε, για τον φόβο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις καταγγελίες των πιστών. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που τώρα πλέον εξέλιπαν, τόσον ο φόβος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσο και οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των πιστών.

ΥΓ. Διαβάσαμε κάτι για security. Τον Αύγουστο του 2018 παρουσία του Μητροπολίτη, συμφωνήσαμε τη φύλαξη να αναλάβουν τα πρακτορεία και οι επιχειρήσεις που διοργανώνουν τους γάμους. Τώρα την αναλαμβάνει ο δήμος;

Μήπως θα κατευθυνθεί κι αυτή στην ίδια εταιρεία του «γνώριμου φρουρού» του δημάρχου, όπως άλλες απευθείας αναθέσεις και πρόχειροι

διαγωνισμοί φύλαξης ; Ευτυχώς και το ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο οποίο δημοσιεύονται όλα, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει δοθούν και στον τύπο, για να ενημερωθούν και οι ανυποψίαστοι πολίτες που πηγαίνουν τα χρήματα τους.

Φώτης Χατζηδιάκος

τ. δήμαρχος Ρόδου “

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ