ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Αστυπάλαιας για βαθύ κόκκινο: “Τους ‘’ευχαριστούμε’’ αλλά τώρα η κατάταξη αυτή είναι απολύτως άκαιρη και περιττή”

Ενώ ήδη έχουν περάσει 14 μέρες από τις 21 Μαρτίου του 2021 όταν και ανιχνεύσαμε τα πρώτα έξι (6) κρούσματα στο νησί μας ύστερα από διεξαγωγή 70 rapid test και πριν από 12 μέρες (στις 23 και 24 Μαρτίου) ανιχνεύσουμε αλλά 14 κρούσματα αφού έγιναν 750 τεστ από τον ΕΟΔΥ της Πάρου και ενώ πια δεν έχουμε κανένα κρούσμα εδώ και πέντε (5) μέρες, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε στην Πολιτική Προστασία ότι πρέπει να μας κατατάξει στο βαθύ κόκκινο!!! Τους ‘’ευχαριστούμε’’ αλλά τώρα η κατάταξη αυτή είναι απολύτως άκαιρη και περιττή.

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Κω και το περιφερειακό ιατρείο Αστυπάλαιας απομονώσαμε τους πάσχοντες και ενημερώσαμε όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους να απομονωθούν, κλείσαμε τα καταστήματα ακόμα και των τροφίμων για πέντε και πλέον ημέρες, ενώ συνεχίσαμε να κάνουμε rapid test στον πληθυσμό μας.

H κυκλοφορία ελαχιστοποιήθηκε καθώς και οι κάθε είδους επαφές. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα κρούσματα να περιοριστούν όλα σε συγκεκριμένες οικογένειες, να μη γίνει καμιά περαιτέρω εξάπλωση του κορονοιού, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και ο εμβολιασμός για τις ηλικίες άνω των 60 ετών, όπου και πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί την Πέμπτη 01/04/2021, έως και το Σάββατο 03/04/2021 των πρώτων 150 δημοτών άνω των 60 ετών.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν την Τρίτη 06/04/2021 με νέα αποστολή 160 ακόμα εμβολίων ώστε να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι άνω των 60 ετών.

Η διαβεβαίωση που έχουμε είναι ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν με διαρκείς αποστολές εμβολίων, ώστε να εμβολιαστούν τελικώς όλοι οι κάτοικοι ανεξαρτήτως ηλικίας τις επόμενες 10 ημέρες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΜΗΝΕΑΣΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ