ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση «καύσωνας»! 40άρι η ΝΔ, πέφτει… λίγο ο Τσιόδρας, ηχηρό όχι για εκλογές!

 

Η δημοσκόπηση έγινε από την Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open με τους ερωτηθέντες να στηρίζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον κορονοϊό, ενώ η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα το 84% θεωρεί θετικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της πανδημίας με την αντίθετη άποψη να συγκεντρώνει ποσοστό 15%.

Όσον αφορά στη διαφορά των κομμάτων η ΝΔ έχει ένα μεγάλο προβάδισμα. Το ποσοστό της είναι 40% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει 22,6%.

Στην τρίτη θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 5,9% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 3,8% , Χρυσή Αυγή με 2,4%, ΜεΡΑ25 με 2,2%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%, ενώ το 2,4% θα ψήφιζε άλλο κόμμα.

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

Από την άλλη δείχνουν προβληματισμένοι για το άνοιγμα των σχολείων. Το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις πανελλήνιες τα σχολειά, ενώ  73% λέει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου τα δημοτικά σχολεία.

Ανεπαρκή τα μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Τις ενστάσεις τους για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση φαίνεται να έχουν οι πολίτες. Το 60% τα θεωρεί ανεπαρκή για τους εργαζόμενους και το 59% ανεπαρκή για τις επιχειρήσεις.

Το 75% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένοι από τις ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ακολουθούν Βασίλης Κικίλιας με 67% και Νίκος Χαρδαλιάς 64%.

Μικρή πτώση παρουσιάζει το ποσοστό του Σωτήρη Τσιόδρα. Το 79% χαρακτηρίζει έγκυρη την ενημέρωση του σε σχέση με το 89% της προηγούμενης δημοσκόπησης. Το 13% δεν την θεωρεί έγκυρη.

Μεγάλη εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη

Από εκεί και πέρα το 49% εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα. το 20% των ερωτηθέντων. Το 25% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Το 60% εκτιμά πως ο ρυθμός άρσης των μέτρων είναι σωστός, το 24% είναι πιο γρήγορος από αυτόν που θα έπρεπε και το 10% ότι είναι πιο αργός από αυτό που πρέπει.

Όχι σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Όσον αφορά στις εκλογές το 87% υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν, 4% λέει «ναι» και το 9% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα οδηγηθούμε στις κάλπες το 67% των πολιτών δηλώνει «όχι», το 16% «ναι» και 17% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Aπό newsit.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ