ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ψυχολόγος «τελείωσε» το σύζυγο της Καρολάιν – Η καθοριστική κατάθεση και ο περίεργος ρόλος της

Γιατί έλεγε ότι το ζευγάρι ήταν ευτυχισμένο;

Μια μεγάλη ακόμη αποκάλυψη έρχεται στη δημοσιότητα για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς μεγάλο ρόλο φαίνεται πως έπαιξε τελικά η Ελένη Μυλωνοπούλου, η ψυχολόγος που γνώριζε τα πάντα για τη ζωή της Καρολάιν και του Μπάμπη, που τελικά σκότωσε τη σύζυγό του.

Η γυναίκα φαίνεται με τις δυο καταθέσεις της να έριξε «φως» στην υπόθεση. Πληροφορίες που μετέδωσε το Star λένε επίσης, ότι η 20χρονη Καρολάιν σκεφτόταν να εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη, το τελευταίο διάστημα.

Την πρώτη κατάθεση την έδωσε λίγες ώρες μετά το έγκλημα και τη συμπληρωματική πριν από περίπου μιάμιση εβδομάδα. Στο επίκεντρο της δεύτερης κατάθεσης δεν ήταν η αντιποίηση επαγγέλματος, όπως αρχικά πιστέψαμε, αλλά η πρόθεσή της να βοηθήσει στην εξιχνίαση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων είχε ζητήσει να καταθέσει το πτυχίο ψυχολόγου και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματός της. Η γυναίκα είχε παρουσιαστεί στα media ως «ψυχολόγος» της Καρολάιν, μιλώντας δημόσια για θέματα που αφορούσαν στο ζευγάρι, κίνηση που ερμηνεύτηκε από τον Σύλλογο, ως παραβίαση της επαγγελματικής εχεμύθειας.

Η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε συστήθηκε ως ψυχολόγος και ότι επαγγέλλεται σύμβουλος ψυχικής υγείας, ενώ είχε την έγγραφη άδεια του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν για να μιλήσει δημοσίως για τα όσα ήξερε για τη ζωή τους.

Γιατί έλεγε ότι το ζευγάρι ήταν ευτυχισμένο;

Για ένα ευτυχισμένο ζευγάρι έκανε λόγο η Ελένη Μυλωνοπούλου, αναφερόμενη στην Καρολάιν και τον 32χρονο πιλότο, τους θλιβερούς πρωταγωνιστές του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Μάλιστα, στις 15 Ιουνίου, σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, επανέλαβε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν άριστες.

«Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου κοιτάω τον συνομιλητή μου στα μάτια, γιατί μου αρέσει η ειλικρίνεια και η αλήθεια. Έτσι και θα συνεχίσω. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε τώρα θα το κάνω. Από την πρώτη στιγμή υπήρξα ειλικρινής, δυστυχώς αυτό παρεξηγήθηκε χωρίς λόγο. Διευκρινίζω, λοιπόν, για μια ακόμη φορά, ότι κλήθηκα να καταθέσω στη ΓΑΔΑ λίγες μέρες μετά τη δολοφονία.

Όπως μου είπαν οι αστυνομικοί, οι επαγγελματικές κάρτες μου βρέθηκαν στη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά και ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν είχε επιβεβαιώσει στην κατάθεσή του ότι με επισκέπτονταν τους τελευταίους μήνες.

Με έκπληξή μου λίγες ημέρες μετά την κατάθεσή μου, άρχισα να διαβάζω δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την κατάθεση “κλειδί” της ψυχολόγου του ζευγαριού. Μετά από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε και το όνομά μου. Μου ζητήθηκε να συνομιλήσω σε συγκεκριμένο έντυπο δίνοντας μια συνέντευξη, όπου δεν εμβάθυνα στο περιεχόμενο των συνεδριών, αλλά έκανα μια συνολική εκτίμηση για το πόσο αγαπημένο ζευγάρι ήταν ο Μπάμπης και η Καρολάιν, γεγονός που υποστηρίζω μέχρι και σήμερα.

Βρέθηκα σε μια πολύ πιεστική κατάσταση: από τη μια πλευρά όφειλα να μην αποκαλύψω τίποτα για την κατάθεσή μου, εφόσον διενεργούνταν ακόμα έρευνα για τη δολοφονία, από την άλλη κλονίστηκα από τα όσα μετέφεραν κάποια ΜΜΕ περί της μαρτυρίας – κλειδί στην υπόθεση.

Επειδή είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και επειδή υπηρετώ την αλήθεια και την ειλικρίνεια, έκρινα ότι εφόσον διέρρευσε το όνομά μου ως μάρτυρας έπρεπε να αποσαφηνίσω ότι δεν ευσταθούσαν για το πρόσωπό μου…

Όσον αφορά την ιδιότητα της ψυχολόγου που λανθασμένα μου αποδόθηκε, έχω να αποσαφηνίσω ότι λειτουργώ νόμιμη επιχείρηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης και εναλλακτικών θεραπειών.

Τέλος, εύχομαι να συλληφθούν σύντομα οι δράστες της στυγερής δολοφονίας που μας συγκλόνισε όλες και ιδιαίτερα εμένα, που γνώρισα αυτή τη νεαρή μανούλα».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ