ΔΙΑΦΟΡΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Βία και πίεση στο γάμο Μπάμπη και Καρολάιν πριν από το φονικό!

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την προσωπική τους ζωή

Ένας γάμος παραμυθένιος ανάμεσα σε Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και Καρολάιν Κράουτς αποδείχθηκε πως… κάθε άλλο παρά παραμυθένιος ήταν, με τον πρώτο να ασκεί τέτοια πίεση, που βρισκόταν σε επίπεδο βίας πριν από το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, Βασίλη Λαμπρόπουλο, λίγο ή πολύ φαίνεται να έχουν προκύψει τα κίνητρα της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τη στιγμή που εκείνος είναι… χαλαρός και ψύχραιμος στην φυλακή. Φαίνεται ο προσχεδιασμός και όλα τα ερωτήματα απαντώνται.

Υπήρχε μια προστριβή στο εσωτερικό του ζευγαριού, η εκκίνηση σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη ήταν η εγκυμοσύνη της κοπέλας. Σε κάθε περίπτωση υπήρχε έντονη κλιμάκωση. Ο 33χρονος πίεζε όπως φαίνεται την Καρολάιν. Είναι προφανές ότι η κοπέλα ήθελε να φύγει. Μιλάμε για ένα ζευγάρι που ήταν πάντοτε και μόνο οι δυό τους, απούσες και οι οικογένειες των δύο.

Συνεργός στον τόπο του εγκλήματος δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον έμπειρο συντάκτη. Αναφορικά στην πιθανότητα τρίτου προσώπου, από τα στοιχεία των κινητών τηλεφώνων δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Ούτε από τις τηλεφωνικές κλήσεις. Η εκτίμηση ότι υπάρχει κάποιος τρίτος άνθρωπος με ρόλο καθοδηγητικό απομακρύνεται.

Η δικηγόρος κυρία Βαρελά, σημειώνει ότι: «τις ευθύνες της επιρρίπτει στην ίδια την Καρολάιν, λέγοντας ότι εκείνη είχε κακή συμπεριφορά προς το μωρό της. Το τι διαβιούσε αυτή η κοπέλα… τι είδους λεκτική, σωματική, ψυχολογική βία υφίστατο. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στη βία».

Η ψυχολόγος κυρία Φρόσω Φωτεινάκη από πλευράς της τόνισε: «για να οδηγηθούν αυτοί οι άνθρωποι στην κορύφωση της βίας, θα είχαν προυπάρξει και τα πρόδρομα στάδια της βίας. Η λεκτική βία, η ψυχολογική βία στην οποία εμπεριέχεται ο έλεγχος και η χειραγώγηση. Οι γυναίκες συχνά σιωπούν. Νιώθουν αδύναμες. Η ίδια η συμπεριφορά απειλεί. Όταν βλέπω ότι ο άνθρωπός μου δεν αυτορυθμίζεται και θέλει να ελέγξει εμένα αυτό είναι απειλή. Είναι δύσκολο να φύγω από μια σχέση βίας με ασφάλεια. Αυτές οι γυναίκες χρειάζονται στήριξη».

«Η μικρή Λυδία έχει βιώσει ένα πρώιμο τραύμα προσκόλησης. Θα χρειαστεί αγάπη και αλήθεια. Είναι δεδομένο πως θα χαραχτούν στην ψυχή της όσα έγιναν θα χρειαστεί στήριξη για να επεξεργαστεί και να μεταβολίσει το τραύμα», ανέφερε σχετικά με την μόλις 11 μηνών Λυδία.

«Όταν αρχίσει η συναστροφή με άλλα παιδάκια αρχίζει η διερώτηση για την οικογένεια. Τότε θα χρειαστεί η Λυδία να αρχίσει να έρχεται σε μια επαφή με το τι συμβαίνει στη δική της οικογένεια». πρόσθεσε.

«Είναι εξαιρετικά βίαια κίνηση αλλά δεν στοιχειοθετεί αδίκημα. Δεν γίνεται να συζητάμε για αίτηση για συνεπιμέλεια με τον καθ’ ομολογία δολοφόνου. Θα ζητούσε την αφαίρεση της γονικής μέριμνας», ανέφερε η κυρία Βαρελά με την κυρία Φωτεινάκη να σημειώνει ότι το παιδί εργαλειοποίηθηκε από τον δράστη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ