ΔΙΑΦΟΡΑ

«Είναι ντροπή αυτή η εικόνα!»: Δηλαδή ρε παιδιά τι περιμένατε να κάνει ο κόσμος σήμερα; (Pics)

Ρητορικό το ερώτημα…

Η σημερινή ημέρα, η Δευτέρα 3 του Μάη, ήταν μια ιστορική μέρα- από πάσης απόψεως. Για πρώτη φορά μετά από 6 (και ολογράφως: έξι!) ολόκληρους μήνες άνοιξε εκ νέου η εστίαση, με τις καφετέριες, τα μεζεδοπωλεία και τα εστιατόρια να επαναλειτουργούν, πάντα τηρώντας τα νέα μέτρα που ορθώς θεσπίστηκαν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κορωνοϊός συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα, καθώς παρά το ότι μπήκαμε πλέον στον Μάιο και έχουμε περάσει από ένα lockdown μισού έτους, τα νούμερα σε διασωληνωμένους, θανάτους αλλά και ημερήσια κρούσματα παραμένουν εξαιρετικά υψηλά.

Η χαλάρωση αυτή των μέτρων οδήγησε, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, σε αθρόα προσέλευση του κόσμου τόσο στα παλιά του στέκια όσο και στις παραλίες, μιας και ο καιρός σήμερα ήταν ιδιαιτέρως καλός και το… σήκωνε το μπάνιο του.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, ωστόσο, ήταν εικόνες που κάνουν τον covid να τρίβει τα χέρια του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο παρακάτω:

«Είναι ντροπή αυτή η εικόνα!»: Δηλαδή ρε παιδιά τι περιμένατε να κάνει ο κόσμος σήμερα; (Pics)

«Είναι ντροπή αυτή η εικόνα!»: Δηλαδή ρε παιδιά τι περιμένατε να κάνει ο κόσμος σήμερα; (Pics)

Δεν τίθεται καμία αμφιβολία πως ο συνωστισμός που παρατηρείται είναι επικίνδυνος και άκρως ανησυχητικός, μιας και η πανδημία συνεχίζει να μαίνεται.

Αυτό φρόντισαν να σχολιάσουν και «επίσημα» χείλη (με ανεπίσημο τρόπο, όμως…), κάνοντας λόγο για «εικόνες ντροπής» που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Παρά το γεγονός πως στη βάση του ο «ψόγος» αυτός είναι σωστός, υπάρχει μία μονάχα ερώτηση εν είδει απάντησης: δηλαδή ρε παιδιά τι περιμένατε να κάνει ο (πολύς) κόσμος, όταν επί περισσότερο από έναν χρόνο ζει με περιορισμούς και επί σειρά μηνών είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι του;

Η ψυχολογική φθορά είναι τεράστια και ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο πως μόλις δοθεί- έστω και… υποτυπωδώς- το «πράσινο φως» και όταν ανέβει η θερμοκρασία, θα έχουμε το ανωτέρω αποτέλεσμα.

Είναι λάθος αυτό το μπούγιο; Ξεκάθαρα ναι.

Είναι και λογικό; Επίσης ναι.

Οι εμπειρογνώμονες, ιδίως εν όψει καλοκαιριού, θα πρέπει να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στα δύο…ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ