ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Η πανεπιστημιακή αστυνομία συνεχίζει κανονικά σε ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ

 

Διέψευσε η Ελληνική Αστυνομία τα δημοσιεύματα πως η κυβέρνηση “έκανε πίσω” για την πανεπιστημιακή αστυνομία και πως ύστερα από σύσκεψη των πρυτάνεων των τεσσάρων ιδρυμάτων όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι περιπολίες, αποφασίστηκε τα στελέχη της ΟΠΠΙ να περιφρουρούν μόνο εκτός των campus.

Οι ομάδες της πανεπιστημιακής αστυνομίας εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους σε ΕΚΠΑ, Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστημίο και ΑΠΘ, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (23.09.2022) η ΕΛ.ΑΣ..

«Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ