ΔΙΑΦΟΡΑ

Επόμενα βήματα απελευθέρωσης: Πότε θα επιστρέψει η μουσική στην εστίαση

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από την ημέρα του ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα που σήμανε και την άρση μέρους των περιοριστικών μέτρων. Από τις 14 Μαΐου απελευθερώθηκαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενώ καταργήθηκαν τα SMS για την έξοδο των πολιτών.

Από εκείνη την ημέρα άλλαξε και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας το οποίο ξεκινά πλέον μισή ώρα μετά τα Μεσάνυχτα. Το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον είναι πότε θα αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και πότε θα επιστρέψει η μουσική στα καταστήματα εστίασης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ieidiseis τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα συναρμόδια υπουργεία τα κρίνουν ως λογικά και έχουν μεταφέρει στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων το σχετικό αίτημα.

Οι ειδικοί άλλωστε είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και θα δώσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα άρσης των μέτρων που ισχύουν μέχρι και σήμερα. Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει ότι η πιθανότητα πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των εστιατορίων, μπαρ όπως και της κυκλοφορίας θα πρέπει να αποκλείεται.

Το επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού θα είναι αυτό που θα καθορίσει την άρση του συγκεκριμένου μέτρου. Εξαιρετικά πιθανό είναι το σενάριο, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, στις 12 ή 15 του μηνός, να υπάρξει διεύρυνση του ωραρίου έως τις 02.00.

Η Επιτροπή θα εξετάσει αυτή την Παρασκευή την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα εστιατόρια και τα μπαρ. Δεν αποκλείεται να δώσει το πράσινο φως για τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε το φαγητό ή το ποτό μας μετά μουσικής, ακόμα και από το ερχόμενο Σάββατο.

Όσο για τον αριθμό καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια, είναι και αυτός πιθανό να αυξηθεί. Οι αποφάσεις αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ