ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γαλλίδα βουλευτής εξυμνεί το κέντρο υγείας Πάτμου για τη βοήθεια που της παρείχε

 

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια της για την ποιότητα της ιατρικής φροντίδας που δέχτηκε

Επιστολή προς το κέντρο υγείας Πάτμου απέστειλε η Γαλλίδα βουλευτής Ελιζαμπέτ Τουτού Πικάρντ, ευχαριστώντας θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και το προσωπικό του ασθενοφόρου, για την έγκαιρη και επιστημονική αντιμετώπιση του ατυχήματος που της συνέβη στο νησί.

Εκτός από τα θερμά ευχαριστήρια, διθυραμβικά είναι τα σχόλια της για την ποιότητα της ιατρικής φροντίδας που δέχτηκε.

Η Ελιζαμπέτ Τουτού Πικάρντ είναι Γαλλίδα πολιτικός που εκπροσωπεί την La République En Marche, το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν. Εκλέχθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 18 Ιουνίου 2017, αντιπροσωπεύοντας την 7η εκλογική περιφέρεια του τμήματος Haute-Garonne.

Το καλοκαίρι έπεσαν με τον σύζυγο της θύματα τροχαίου (17 Αυγούστου 2019) στην Πάτμο. Κι ενώ ο σύζυγος της είχε επιπόλαιους τραυματισμούς εκείνη έφερε τραύματα στην κνήμη και στην περόνη τα οποία έχρηζαν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης.

Σχολιάζοντας η κ. Ελιζαμπέτ Τουτού Πικάρντ στην επιστολή της αναφέρει ότι οι σωστές πρώτες εκείνες ιατρικές και χειρουργικές επεμβάσεις ήταν αποφασιστικές για την υπόλοιπη ιατρική και χειρουργική φροντίδα κατά την επιστροφή της στη Γαλλία και σε αυτές οφείλει ότι μπορεί να περπατήσει σήμερα με πατερίτσες αλλά είναι βέβαιη ότι θα μπορέσει να περπατήσει χωρίς αυτές σε λίγους μήνες.

Και όλα αυτά δεν τα κρίνει τυχαία η Γαλλίδα πολιτικός αλλά όπως τονίζει «είμαι σε θέση να εκτιμήσω την αποτελεσματικότητα γιατί πέρασα την επαγγελματική μου καριέρα στα νοσοκομεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλησα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσας για την κινητοποίησή και την καλοσύνη σας. Ιδιαίτερη ευχαριστία στον νεαρό γιατρό και την ομάδα του ασθενοφόρου που κατάφεραν με αυτοπεποίθηση να τηρήσουν το πρωτόκολλο φροντίδας παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής μου».

Αυτή η επιστολή αλλά και πολλά άλλα που ίσως περνάνε απαρατήρητα, μας δίνουν τη σιγουριά ότι μπορεί να είμαστε μακριά από μεγάλα νοσοκομεία έχουμε όμως τα απαραίτητα στελέχη για να αντιμετωπίσουν τα πάντα με αποτελεσματικότητα. protothema.gr

Δείτε τη σχετική επιστολή: 

EFHARISTIRIO-KENTRO-YGEIAS-GALLIA1ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ