ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γιώργος Χατζημάρκος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Ξεκάθαρη είναι η θέση μας για το μεταναστευτικό και προστατεύει όλα τα νησιά

 

«Η   θέση μας για το μεταναστευτικό είναι κρυστάλλινη και προστατεύει όλα τα νησιά.  Στο  επίκεντρο βρέθηκε  το τελευταίο 48ωρο η  Ρόδος αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Η πολιτική μας προστατεύει όλα τα νησιά»

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας  στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε ς έξω από το δημαρχείο Ρόδου.

Ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων πολιτών και τους εξήγησε πως έπεσαν θύματα παρερμηνείας δηλώσεων .

«Είχαμε  μια συνάντηση με συμπατριώτες μας που έπεσαν θύματα παρερμηνείας. Σημασία  έχει πως οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Δημόσια τις παρουσιάζουμε συνεχώς με τρόπο επίμονο γιατί θέλουμε οι πολίτες να ξέρουν τι είναι αυτό που υπηρετούμε. Ένας από τους λόγους που το κάνω αυτό με τόσο πάθος είναι γιατί δεν θέλω να πέφτουν θύματα παρερμηνειών . Είναι δύσκολη δουλειά αυτή τελικά. Είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίζουμε  όλα.

Το θέμα είναι πολύ μεγάλο.

Δεν προσφέρεται για καπηλεία. Έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλες προκλήσεις. Ίσως και πολύ μεγαλύτερες  αλλά όχι μεγαλύτερες από αυτές που έχουμε αντιμετωπίσει», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως αδίκως η Ρόδος βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων για το  μεταναστευτικό το τα τελευταίο 48ωρο. «Ο καθένας πρέπει να κάνει ότι μπορεί ώστε να μην φθάσουμε στο να διαχειριστούμε όλα αυτά που πρέπει να διαχειριστούμε διαιρεμένοι.  Το αναφέρω αυτό γιατί  η δική μας θέση είναι κρυστάλλινη και προστατεύει όλα τα νησιά.  Στο  επίκεντρο βρέθηκε  το τελευταίο 48ωρο η  Ρόδος αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Η πολιτική μας προστατεύει όλα τα νησιά. Και τα δυο στα οποία γίνεται η συζήτηση για την αλλαγή των δομών από ανοικτές σε κλειστές και όλα τα υπόλοιπα. Έχουμε δηλώσει ότι η δική μας στάση και  θέση πολιτική και αγώνας καθημερινός είναι αποσυμφόρηση των νησιών κλείσιμο  των ανοικτών  δομών μετατροπή αυτών που λειτουργούν σε Λέρο και Κω  σε κλειστές με τη μέγιστη χωρητικότητα  τα 3000 άτομα αθροιστικά σε Κω και Λέρο από τις 8.500 που είναι τώρα. Επίσης επιδιώκουμε ενίσχυση των συνόρων   με φύλαξη και ανάσχεση των ροών . Ακόμη  της υπηρεσίας ασύλου και επιτάχυνση των διαδικασιών για την παροχή του σε αυτούς που το δικαιούνται», είπε ο κ. Χατζημάρκος.

«Σε όλα αυτά τα επίπεδα έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα. Με το καταφεύγουμε σε αξιοποίηση ευκαιρίας αναμέτρησης  ή άσκησης αντιπολίτευσης αν έχουμε ένδεια επιχειρημάτων αυτό μόνο τον τόπο δεν υπηρετεί. Οι μεταξύ μας διαφορές  μένουν εδώ και μπορούμε να τις λύσουμε με δεκάδες άλλους τρόπους εκτός από  το να βλάπτουμε την πατρίδα μας ιδιαίτερη ή μη», τόνισε .ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ