ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά, ιατροδικαστής είπε για πρώτη φορά όσα βίωσε: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που είδα”

Γλυκά Νερά: Τη φρίκη που αντίκρισε όταν μπήκε στη μεζονέτα, όπου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν, στις 11 Μαΐου, περιέγραψε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, για πρώτη φορά, στο «Βήμα της Κυριακής» και στον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Όπως υπογράμμισε η προϊσταμένη Εργαστηρίου στο ΕΚΠΑ «δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το πρωινό της 11ης Μαΐου, όταν μπήκα στη σκηνή του εγκλήματος. Μια νεαρή κοπέλα δολοφονημένη στο κρεβάτι της, ένα σκυλί κρεμασμένο στην σκάλα και ένα ορφανό μωρό έξω στον δρόμο σε κάποια αγκαλιά. Είναι πολύ σκληρή αυτή η δουλειά και κάποιες φορές γίνεται ακόμα σκληρότερη».

Η ιατροδικαστική έκθεση έριξε φως στην υπόθεση δολοφονίας στα Γλυκά Νερά

Η ιατροδικαστική έκθεση, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, με τη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν Κράουτς από τον σύζυγο της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μπροστά στα μάτια της -τότε 10 μηνών- κόρης τους, Λυδίας, στα Γλυκά Νερά.

Η ιατροδικαστής επεσήμανε «παρέδωσα εγκαίρως τις ιατροδικαστικές εκθέσεις του θύματος και του δράστη, κλήθηκα να δώσω περισσότερες εξηγήσεις όταν υπήρχε ένα νέο εύρημα και περίμενα τη στιγμή της κάθαρσης».

Όσον αφορά τις 13 γυναικοκτονίες που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας μέσα στο 2021, η Χαρά Σπηλιοπούλου σημείωσε «φαίνεται ότι μετά την περίοδο της καραντίνας, υπάρχει πράγματι έξαρση του φαινομένου της βίας και θα ήταν πολύ χρήσιμο να γίνει μία σοβαρή κοινωνιολογική θεώρηση του φαινομένου. Από την πλευρά του ιατροδικαστή, έχω να σας πω ότι δεν βλέπουμε μόνο αύξηση στην ενδοοικογενειακή βία, αλλά αυξημένη βία σε κάθε πτυχή της ζωής, ακόμη και στο σχολείο μεταξύ των μαθητών ή και στο δρόμο μεταξύ αγνώστων οδηγών. Επίσης, είναι πολύ αυξημένες οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, δυστυχώς όμως οι αναφορές γίνονται μετά την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, οπότε η συμβολή της ιατροδικαστικής εξέτασης είναι πολύ μικρή. Δεν είναι τυχαίο ότι το έτος 2021 έχουν γίνει μέχρι τώρα 13 ανθρωποκτονίες συζύγων – συντρόφων, ένας αριθμός απίστευτος για τα δεδομένα της χώρας, συγκρινόμενος με τα προηγούμενα έτη… Όταν μια συζυγοκτονία προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού από τα ΜΜΕ, δίνει το έναυσμα για μια σειρά ανάλογων εγκλημάτων γνωστό και ως το φαινόμενο copycat».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ